Greva elevilor, cu folos: vor primi alocatii pana termina studiile liceale

Greva elevilor, cu folos: vor primi alocatii pana termina studiile liceale

0 68


Alocatiile de stat pentru copii vor fi acordate tuturor elevilor pana la incheierea studiilor liceale sau profesionale si nu numai pana la implinirea varstei de 18 ani”, a anuntat primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, la finalul sedintei de Guvern de joi.


Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr.61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.


Primul-ministru a subliniat ca s-a luat aceasta masura tinandu-se cont de faptul ca un numar important de tineri, elevi implinesc aceasta varsta in clasele terminale, a XI-a, a XII-a.


Pentru tinerii care au implinit varsta de 18 ani, plata alocatiei de stat pentru copii se suspenda pe perioada vacantei scolare de vara, plata urmand sa fie reluata din oficiu, inclusiv pentru perioada suspendarii, numai in situatia in care acestia se inscriu in anul scolar urmator.


Tinerii care repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatia de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical. Plata alocatiei de stat se face pe baza de cerere direct acestora.
Fata de beneficiarii actuali al alocatiei de stat, suplimentar, acest drept se va acorda unui numar de aproximativ 220.000 tineri cu varsta de peste 18 ani si care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional.
Pentru anul 2008 tinerii care au implinit varsta de 18 ani beneficiaza de alocatie de stat incepand cu luna publicarii prezentei ordonante de urgenta in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


De asemenea, ordonanta prevede pentru copiii pentru care s-a stabilit masura de protectie speciala, alocatia de stat sa se vireze in conturile personale deschise pentru acestia de catre conducatorul directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului din subordinea consiliului judetean, respectiv din subordinea consiliilor locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.


Sumele cu titlu de alocatie de stat pentru copii se capitalizeaza pana la implinirea de catre acestia a varstei de 14 ani. Dupa implinirea de catre titular a varstei de 14 ani alocatia de stat poate fi platita direct acestuia cu incuviintarea conducatorului directiei generale, sau in functie de optiunea acestuia poate fi capitalizata in continuare in contul personal al acestuia, pana la implinirea varstei de 18 ani.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.