Greva de o zi in administratie!

Greva de o zi in administratie!

0 581
Nemultumiti ca Guvernul nu ia masuri pentru cresterea salariilor din administratia publica, angajatii din consiliile judetene, primarii si alte institutii ameninta ca vor intra in greva generala de o zi. Aproape 80% din salariatii din administratie  au salarii nete mai mici de 1250 de lei. Si angajatii din Brasov vor participa la actiunea de protest programata dupa jumatatea lunii aprilie.
Sindicalistii acuza Guvernul Ponta ca nici un partener social nu a primit vreun document din care sa reiasa cum va fi aplicata noua lege a salarizarii unitare. Tot ce se stie sunt doar declaratii si promisiuni facute in studiourile televiziunilor de catre reprezentantii Guvernului, acuza Fanica Gabor, presedinte CNS Cartel Alfa, filiala Brasov, care spune ca noua lege a salarizarii unitare este scrisa pe genunchi, de oameni care nu pricep ce inseamna sistemul bugetar.
O greva de avertisment a avut loc in 20 februarie in Consiliul Judetean si Primaria Brasov, dar si la mai multe mai multe administratii locale din judet. La Brasov, sindicalistii se afla in plin proces de strangere de semnaturi pentru sustinerea grevei generale din luna aprilie.
Conform Ministerului Muncii, din 1.186.000 de bugetari, circa 923.000 au un salariu net sub 1.250 lei. Desi aprobata in 2010, legea salarizarii nu a fost niciodata aplicata pentru ca nu au fost bani, astfel ca salariile se mentin la cuantumul de dinaintea intrarii in vigoare a legii cadru. Guvernul propune in noua lege  un salariu minim brut de 1.200 lei si unul maxim brut de 22.000 lei, repartizate pe cinci clase de salarizare.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.