Greselile din manualele scolare, anchetate de MEC

Greselile din manualele scolare, anchetate de MEC

0 226

Dupa ce mass-media a sesizat greselile din mai multe manuale de istorie si romana, Ministerul Educatiei a anuntat ca va demara o ancheta. Conducerea ministerului spune ca reprezentantii Consiliului National pentru Evaluarea si Difuzarea Manualelor vor trebui sa dea socoteala in cel mult doua saptamani in legatura cu greselile strecurate in carti.


Ministerul Educatiei vrea sa afle cum s-au putut strecura astfel de erori in manualele scolare. „Voi dispune o analiza pe structura si continuturi si in decurs de maximum doua saptamani vom lua o decizie in a reverifica inca o data ceea ce este in sistem”, a declarat Dumitru Matei, secretar de stat Ministerul Educatiei.


???????????????????????????


Ministerul Educatiei, obligat sa verifice calitatea manualelor


Reprezentantii editurilor sustin ca Ministerul Educatiei si Cercetarii era cel obligat sa verifice calitatea manualelor. „Cauza se gaseste la comisiile de evaluare. Aceste comisii care raman vesnic secrete de atatia ani ar trebui sa dea girul functionarii sau nefunctionarii lor in scoala. Cata vreme manualele primesc avizul comisiei, inseamna ca indeplinesc toate criteriile de calitate” sustine Dana Papadima, director educational Editura Humanitas.


Greseli au fost descoperite si in manualele de geografie. Manualul de clasa a V-a contine definitii care cu greu pot fi intelese. „Agricultura este un domeniu in care geografia are un cuvant greu de spus. O cultura agricola are nevoie de o clima buna, de apa si de un sol bogat in resurse, care pot fi cunoscute din studiul climatologiei, al hidrologiei si al pedologiei-ramuri ale geografiei (Manualul de Geografie generala pentru clasa a V-a, Editura Teora).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.