Greenpeace confirma – daune imense in urma taierilor ilegale a padurilor

Greenpeace confirma – daune imense in urma taierilor ilegale a padurilor

0 384

Numarul cazurilor de taieri ilegale de arbori inregistrate de autoritati in 2015 a crescut pana la 96 de cazuri pe zi, de la 62 de cazuri pe zi in perioada 2013-2014, avertizeaza organizatia Greenpeace.
„Prejudiciul adus mediului din Romania prin exploatarea necontrolata a padurilor are doua componente: taierile ilegale si nerespectarea normelor tehnice de exploatare. In multe cazuri, chiar si atunci cand exploatarea este legala, aprobata, organizarea santierului este dezastruoasa. Este nevoie ca atat administratorii padurilor cat si organismele de control sa impuna respectarea legii si sa amendeze orice abateri”, a declarat Valentin Salageanu, coordonator de campanie al Greenpeace Romania.PADURE TAIATA RAS
Potrivit datelor comunicate de autoritati, In 2015 s-au inregistrat un total de 34.870 de cazuri de taieri ilegale de arbori, pe primele locuri in topul judetelor cu cele mai multe cazuri fiind Arges – 3.087 de cazuri (8,85% din totalul cazurilor la nivel national), Vrancea – 2.893 de cazuri (8,30%) si Bacau – 1.882 de cazuri (5,40%).
De asemenea, in ceea ce priveste gravitatea faptelor, din totalul cazurilor de taieri ilegale inregistrate la nivel national in anul 2015, 32% au fost incadrate ca infractiuni pentru care au fost intocmite dosare penale, in timp ce 68% au reprezentat contraventii, pentru care s-au aplicat sanctiuni in valoare totala de 29,6 milioane lei (aproximativ 6,6 milioane de euro).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.