Gravuri Hans Hermann la Centrul multicultural al Universitatii Transilvania

Gravuri Hans Hermann la Centrul multicultural al Universitatii Transilvania

0 1491

Noua sala de expozitii si evenimente a centrului multicultural al Universitatii Transilvania s-a inaugurat in decorul peisajelor transilvanene ale lui Hans Hermann. Pictor si gravor nascut la Brasov, Hans Hermann este unul dintre cei mai importanti artisti transilvaneni din secolul XX

Noua sala de expozitii si evenimente a centrului multicultural al Universitatii Transilvania s-a inaugurat in decorul peisajelor transilvanene ale lui Hans Hermann. Pictor si gravor nascut la Brasov, Hans Hermann este unul dintre cei mai importanti artisti transilvaneni din secolul XX. Gravurile sale de exceptiepot fi admirate gratuit pana la sfarsitul lunii octombrie.
Peisajele transilvanene au fost expuse cu ajutorul muzeografilor de la Muzeul de Arta.
Potrivit conf.univ.dr. Adrian Lacatusu, decanul Facultatii de Litere a Universitatii „Transilvania”, universitatea vrea sa fie o prezenta culturala tot mai puternica in Brasov si sa ofere tot mai mult comunitatii brasovene. Este si motivul pentru care, in sala Centrului Cultural al Universitatii vor avea loc expozitii de arta clasica si contemporana si alte evenimente culturale intr-un program mult mai coerent si mai bine prezentat publicului.hans hermann1
Colectia de gravura Hans Hermann aflata in patrimoniul Muzeului de Arta Brasov cuprinde 247 lucrari. Gravurile lui Hermann sunt realizate intr-o varietate de tehnici si dovedesc constiinciozitate, rigurozitate si deplina stapanire a mestesugului.
Gravurile surprind colturi din burgurile transilvanene din Brasov, Sibiu, Sighisoara, Bistrita sau Medias dar si cetati taranesti si biserici fortificate, peisaje si scene rurale sau personaje in costume populare.
O parte din aceste lucrari au fost expuse in noua sala de expozitii a Universitatii Transilvania.
Brasovenii sunt invitati sa vada lucrarile exceptionalului gravor Hans Hermann pana pe 30 octombrie.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.