Gratuitati pentru capital electoral

Gratuitati pentru capital electoral

0 73

Tema este veche si rascoapta in cuptorul discutiilor divergente datorita condimentelor politice adaugate pisicii moarte.

Se tot discuta si se modifica felul in care pensionarii, mai ales cei cu venituri mici, sunt ajutati sa circule prin oras cu mijloacele de transport comun.

Pe moment sunt mai multe categorii de exceptati de la plata biletelor de transport, in totalitate sau pe jumatate: cei scutiti de acest lucru prin diferite legi, cei prea batrani si bolnavi ca sa-si duca oasele prin oras, la plimbare si cand nu sunt absolut obligati, si cei scutiti pe jumatate, adica tineri pensionari normali si fara hibe evidente.

Acuma, ca se apropie alegerile, se pune din nou problema pe tapet, cu doua variante si gen „care da mai mult”.

Dar uite ca nu va spun ce culoare politica vor avea viitoarele conditii in transportul in comun urban, caci nu vreau sa fac reclama. Voi prezenta doar cele doua variante.

Ar fi varianta cu transport gratuit al pensionarilor ce au un venit de 602 lei/luna – se vehiculeaza si suma de 620 lei/luna – care sa semene ca un strat subtire de unt pe o felie de paine cu iz de mucegai.

Alta varianta ar fi ca toti pensionarii cu pensie mai mica decat salariul mediu net pe economie sa beneficieze de aceasta facilitate, fapt ce ar plasa pe feliuta susamintita si ceva ceapa taiata marunt.

Astept sa treaca alegerile, ca sa vedem ce vor face viitorii edili ai Brasovului, iar dumneavoastra sa descoperiti ce loz ati tras.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.