Gratuitate la contraceptive

Gratuitate la contraceptive

0 129

Da, dar nu sariti cu totii fericiti, ca exista si aicea discriminare si nu toti au dreptul la asa ceva. In aceasta categorie se incadreaza, conform planului national de planificare familiala si contraceptie, doar elevii si studentii care pot face dovada starii cu carnetul de note vizat pe anul respectiv sau printr-o adeverinta de la institutia de invatamant de unde chiulesc ca sa faca sex protejat
Dr. Adriana Constantin, medic la Centrul National de Planificare Familiala si Contraceptie din cadrul maternitatii Giulesti, precizeaza: „Orice persoana poate beneficia de contraceptie si consultatie gratuita, chiar daca nu este inscrisa la un medic de familie.”
Ce se poate obtine de la cabinetele de planificare familiala, daca dovedesti ca esti elev/a sau student/a? Prezervative, pilule contraceptive, injectii contraceptive, sterilete.
Un sfat pentru adulti: daca vreti sa economisiti bani de-o bere-doua si aveti in familie ceva elevi sau studenti, apelati la ei ca sa va faca rost de contraceptive gratuite. Spuneti-le doar sa bage bine in cap modul de folosire, ca sa nu o patiti. In ce priveste varsta de la care se pot cere asemenea contraceptive, nu cred ca a scazut sub zece ani, dar poti sa stii care mai sunt evolutiile in plin avant al secolului XXI?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.