Granzi in PSD, doctoranzi la Spiru

Granzi in PSD, doctoranzi la Spiru

0 94

Pana sa intre in scena rectorul-presedinte al Universitatii Spiru Haret, plecarile din PSD n-aveau nimic respectabil. Dimpotriva. Baietii care au parasit formatiunea sunt niste dezertori de duzina, genul care nu mai au nevoie de motivatie pentru a-si explica faptele. Ceea ce complica putin tabloul defectarii in grup din PSD este momentul in care s-a decis regruparea sub steagurile de lupta ale generalului Gabriel Oprea. Chiar dupa Congresul de la Romexpo, care a consfintit victoria lui Ponta. Adica, daca s-ar fi ales tot Geoana, dezertorii de azi continuau proiectul politic al invinsului in cursa prezidentiala si demisionarului care n-a mai fost sa fie? Alde Micky Spaga sau Culita Tarata ramaneau in partid sa-l reformeze din temelii sub obladuirea lui Mircea Geoana? Gesturi mari si morale pe care nu le puteau face sub conducerea tiranica a lui Victor Ponta?
Baietii astia ar fi plecat oricum, pentru ca erau angrenati intr-o alta combinatie politica, in care Congresul PSD era doar o data in calendar si un pretext de duca. Ceea ce face, insa, ca defectarile lor sa nu mai para atat de mizere pe cat sunt in realitate este staiful academic pe care li-l da apropierea de Aurelian Bondrea, rectorul-presedinte de la Spiru Haret, cea mai mare fabrica de licentiati la fara frecventa din tara. Despre Bondrea se spune ca pregateste o alianta in stanga spectrului politic, iar legatura cu formatiunea de lupta a lui Oprea ar fi asigurata de Octav Cozmanca, un fel de Viorel Hrebenciuc de la tara, care nu frecventeaza cazinourile politice din convingere proletara.
Abia atingerea cu anturajul lui Bondrea le asigura plecatilor aura academica de care aveau nevoie, ca sa le mai eclipseze negura tradarii, care le sade ca un nimb in jurul capetelor. Abia aici vor putea da masura talentelor pe care n-ar fi putut, pasamite, sa si le exercite in mandatul Ponta. Innobilarea universitara vine sa schimbe si batalia clasica pentru impartirea functiilor intre nou-veniti. Acum conteaza cum se impart catedrele. Culita o fi ieftin la politica dar are ocazia sa se scumpeasca la Tarata cand isi va negocia catedra de Agricultura, Piscicultura, Sericicultura sau orice alte cultura din care a scos toata viata bani fara sa plateasca un sfant impozit la stat. Marian Sarbu are chiar ocazia sa straluceasca la Catedra de Munca, care va concura cu succes ministerul lui Seitan cel muncit de gandul anularii alocatiilor. Dar poate ca implinirea meritata a carierei vine pentru Serban Mihailescu, Micky Spaga al epocii Nastase, care va putea sa explice in amfiteatru mecanismele colectarii nefiscale de sume din teritoriu in fata altui auditoriu decat procurorii.
Noua formatiune are, asadar, suficienti membri ca sa formeze, daca nu Shadow Cabinet-ul de care vorbea aiurea Geoana macar Guvernul din umbra Catedrei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.