Granitele localitatilor din judetul Brasov – in format electronic

Granitele localitatilor din judetul Brasov – in format electronic

0 96

Localitatile judetului Brasov vor fi de-acum foarte bine delimitate in urma masuratorilor incepute de doua zile. Astfel, din 24 august si pana in data de 27 octombrie, asadar, timp de doua luni de zile, se va lucra intens in toate localitatile judetului pentru stabilirea definitiva a granitelor unitatilor teritorial-administrative.
Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara a trimis aceasta cerere catre toate judetele din tara pentru ca se intentioneaza realizarea, la nivel national, a unui registru electronic al limitelor administrativ-teritoriale.
Ultima oara cand s-a facut o astfel de delimitare a fost acum mai bine de 40 de ani, in anul 1968, prin Legea nr. 2.
„In fiecare localitate a fost constituita o comisie care va analiza si va spune daca sunt probleme cu granitele, iar la nivel de judet a fost constituita o alta comisie, coordonata de subprefectul Carol Ambrus”, sustine prefectul Ioan Gontea, citat de Buna Ziua Brasov.
In judetul Brasov au fost deja identificate anumite probleme cu privire la limitele localitatilor, iar acestea apar in special intre localitatile nou infiintate.
Este vorba de limita dintre comunele Dragus si Sambata de Sus, terenul in litigiu fiind in apropierea Manastirii Sambata.
O alta situatie neclara este intre comunele Augustin si Ormenis, dar si intre Crizbav si Feldioara.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.