Grandomania unei gandiri usoare

Grandomania unei gandiri usoare

0 55

Se pare ca mass-media occidentala nu a gresit cand a scris, cu pana muiata in vitriol, despre o gasculita de pe plaiuri mioritice pusa in fruntea impartirii unor bucate care ii depasesc conditia dfetita de cartier. Caci madama Udrea a inceput, aflata din nou pe cal alb, sa o ia razna cu dezvoltarea, dupa toane intalnite mai degraba e soseaua de centura. Este drept, tipa s-a dezvoltat binisor ca fizic, insa aceasta in detrimental intelectului – se vede din privirea obraznica – si, ce este mai rau, in detrimental banilor din vistieria tarii.
Iata un ultim exemplu al gandirii imprastiate ca o balega de vaca a “divei” din guvernul Boc IV: Udrea doreste amenajarea unui teren de golf la Snagov.
In contextual in care Comisia pentru Administratie Publica a dat aviz pozitiv bugetului de stat pe 2010 pentru Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in fruntea caruia se afla Elena Udrea, aceasta a trecut deja pe la comsiile de administratie unde le-a transmis parlamentarilor ca, desi bugetul alocat ministerului sau este destul de mic, spera sa gasesca resurse extrabugetare pentru derularea programelor propuse.
Si iata cum madama Udrea se apuca sa vandal pielea ursului din padure, in stilul “daca-l agat pe miliardarul X ma aleg cu un colier de briliante, daca este numai milionarul Y fac rost doar de o masinuta”, fara sa gandeasca si eventualitatea refuzului acestora domni X sau Y.
Afirm asta pentru ca printre proiectele propuse de ministrul Elena Udrea se numara vinderea unui numar de 9.000 de locuinþe ANL la un pret estimativ de 40.000 de euro, vanzare in urma careia, estimeaza Elena Udrea, s-ar strange 360 de milioane de euro, ceea ce ar asigura construirea locuintelor ANL pe intreg anul 2010.
Si eu am vrut, intr-un rand, sa ma duc sa vand niste carti la anticariat ca sa am capital pentru alte afaceri, dar am alunecat pe o coaja de banana si mi-am rupt o mana si un picior, iar gura mi-a ramas intr-un zambet stramb.
In ceea ce priveste amenajarea unui teren de golf la Snagov, Udrea afirma ca acest proiect nu a fost inclus in bugetul pe 2010 al ministerului, insa spera ca se va realiza prin parteneriat public-privat, mai ales ca Primaria Snagov este gata sa ofere terenul necesar. Potrivit aprecierilor ministrului Udrea acest proiect ar putea costa cateva milioane de euro. Intrebata cum se mananca acest sport, Udrea a raspuns sec si tipic ei: „Eu nu joc golf. Nu ma pricep”.
„Am incercat sa aducem pensionari austrieci in Romania. Avem o promisiune ca, incepand cu 2011, va functiona un parteneriat cu aceasta zona”, a mai spus Elena Udrea la finalul audierilor Comisiei pentru Administratie Publica.
„Dorinta noastra este ca aceasta categorie sociala sa fie ajutata sa practice un turism de calitate”, a incheiat ministrul Turismului.

Stau si ma intreb, ca prostul in baie: oare doamna Udrea este chiar asa de zapauca si totusi nu se prinde nimeni? Nimeni nu vede lipsa de coerenta in tot ce vrea ea sa “dezvolte”? Se pare ca singurul mod de gandire si planificare a doamnei ministru este luatul traistei in bat si unde i se pare dumneaei ca fosnesc frunzele mai frumos, gata, aici trantim un obiectiv turistic. Nu tu infrastructura in zonele deja consecrate, nu tu ajutoare, rambursabile sau nu, pentru modernizarea acelor zone cu inceput de traditie, nu, noi construim castele de nisip fara temelie si total aleatoriu. Oare asta se numeste dezvoltare? Oare asta intra la categoria “pentru cei multi, pentru tara”? Oare cati romani, si chiar straini, s-ar duce, din prima, fix sa joace golf la Snagov?
Pe moment nu vreau sa ating si partea aceea cu interesele materiale, dar niste ganduri afurisite nu vor sa plece de langa mine, in acest sens.
Oricum, parerea mea este ca aceasta babeta ar fi cazul sa-si plimbe suncile artificiale cat mai departe de banii statului, de fapt ai nostri, ai tuturor. Cine ii arata calea?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.