Gradinitele si scolile din Sibiu au depus plangeri pentru programul lapte –...

Gradinitele si scolile din Sibiu au depus plangeri pentru programul lapte – corn

0 86

Programul “Cornul si laptele” a inceput cu bucuria a numeroase familii, care astfel au gasit siguranta ca odrasle lor consuma produse prospete si sigure, simplul fapt ca Guvernul se ocupa de el fiind o garantie importanta.
Totusi exista si nereguli in ceea ce priveste acest program. In judetul Sibiu, zeci de scoli si gradinite se plang de activitatea firmei SC Bamm Impex SRl din Turda, cea care distribuie laptele si cornul, copiilor. Consiliul Judetean ameninta chiar cu rezilierea contractului. Distributia defectuoasa a produselor lactate si de panificatie pentru prescolarii din gradinitele de stat si elevii din scolile generale din judetul Sibiu, in cadrul programului „Lapte-corn”, de catre firma SC Bamm Impex SRL din Turda, castigatoarea licitatiei, a starnit un val de nemultumiri din partea a numai putin de 80 de institutii de invattmant din judet. „Din aceasta cauza am decis sa monitorizam permanent programul, prin Compartimentul invaatmant. S-a stabilit o procedura conform careia orice neregula majora se comunica de indata Consiliului Judetean de catre unitatile de invatamant. Fiecare unitate de invatamant va trimite lunar, prin fax, Consiliului Judetean o raportare” a declarat presedintele CJ Martin Bottesch. CJ-ul va stii astfel dac? Bamm Impex SRL a livrat regulat produsele, in termenii prevazuti in contract.
In raportul prezentat de Inspectoratul Scolar Sibiu legat de programul lapte-corn, in 80 de unitati de invatamant s-au semnalat nereguli si disfunctionalitati in distributia facuta de firma din Turda. Astfel scoala „Radu Selajan” din Sibiu se plange ca „produsele sunt de calitate indoielnica, cornurile sunt vechi, fara gust si mucegaite in interior”. Cei de la Grupul Industrial Constructii de Masini din Marsa au semnalat ca aproape 1000 de bucati de branz? topita, au lipsit cu desavarsire, in timp ce la Scoala din Axente Sever s-au primit produsele pentru o luna de zile. La scolile din Retis si Chirpar, produsele au ajuns odata la 18 zile, iar la scolile din Rasinari, produsele distribuite erau expirate. Cei de la scoala din Ciupari au reclamat faptul ca distributia se face odata la 10 zile, iar cei de la Sura Mica s-au plans ca in repetate randuri produsele au fost lasate pur si simplu la persoane din vecinatatea scolii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.