Gradinite modernizate la Brasov

Gradinite modernizate la Brasov

0 158

Primarul Municipiului Brasov, George Scripcaru, a prezentat reprezentantilor mass-media unul din proiectele de modernizare a cladirilor dedicate invatamantului brasovean, gradinita nr. 21, din cartierul Noua. Construita in anul 1978, aceasta gradinita asigura servicii pentru cea mai mare parte a copiilor din aceasta zona, conditiile din aceasta unitate prescolara nefiind optime desfasurarii procesului educational.
In anul 2009, gradinita a fost modernizata si mansardata, astfel incat in acest moment asigura conditii la standarde europene pentru 260 de copii. Reparatiile capitale au vizat atat interiorul cat si exteriorul cladirii: au fost refacute compartimentarile interioare, schimbate labriurile, grupurile sanitare si bucataria au fost modernizate, refacute tencuielile si zugravelile. In exterior s-a executat o scara de incendiu, peretii au fost izolati, geamurile au fost inlocuite cu geamuri termopan. Toate instalatiile au fost schimbate si a fost montata o centrala proprie de incalzire. Costurile totale pentru reparatia capitala au fost de aproximativ 3,7 milioane de lei.
Totodata, cladirea a fost si mansardata, pentru a se obtine noi spatii, astfel incat au fost
create 4 noi sali de clasa, o sala multifunctionala, vestiare, grupuri sanitare si un
laborator psihologic, lucrari care au costat aproximativ 2,2 milioane de lei.
Copiii brasoveni din acest cartier se pot bucura acum de conditii normale pentru o gradinita dintr-o tara membra UE.
Prin recompartimentarile efectuate s-au creat sali de mese la fiecare nivel (inainte, in aceeasi sala si un cabinet medical dotat conform standardelor medicale acceptate la
nivelul Uniunii Europene.
Comparativ cu anul trecut, dupa aceasta modernizare si mansardare, numarul de locuri a fost suplimentat cu o suta.
Mobilierul acestei gradinite a fost inlocuit in totalitate, o mare parte fiind asigurat de
firma Kronospan, firma care a investit aproximativ 80.000 de lei, si de Regia Padurilor
Kronstadt.
Acest proiect va continua si in urmatoarea perioada, mai multe unitati de invatamant fiind vizate pentru acest gen de investitie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.