Gradina Zoologica va avea cel mai mare planetariu din tara

Gradina Zoologica va avea cel mai mare planetariu din tara

0 649
Cel mai mare planetariu din Romania ar trebui sa fie functional pana la sfarsitul anului. Imagini din jungla, savana sau din adancul oceanelor, dar si instantanee din Calea Lactee ori chiar din alte galaxii, vor fi accesibile vizitatorilor Gradinii Zoologice din Noua. Valoarea echipamentelor si a dotarilor necesare este estimata la 250.000 de euro. Planetariul va avea diametrul de 15 metri si o capacitate de peste 100 de locuri, parametrii dubli fata de ai celorlalte sapte planetarii din tara.
Planetariul de la Brasov va fi singurul care functioneaza intr-o gradina zoologica. Aici, copiii, dar si adultii vor putea viziona imagini cu anumite zone de pe planeta noastra: jungla, savana sau adancul oceanelor, precum si imagini din Calea Lactee si chiar din alte galaxii. In perioada urmatoare vor fi demarate procedurile pentru amplasarea unui planseu intermediar si a scaunelor, dupa care achizitionarea echipamentelor necesare proiectiilor. Acest planseu va fi suspendat la o inaltime de aproximativ cinci metri de sol. Se creaza astfel in interiorul cladirii existente si un spatiu suplimentar, care va fi utilizat pentru gazduirea unor expozitii temporare sau itinerante.
Valoarea echipamentelor si a dotarilor necesare pentru functionarea in bune conditii a Planetariului este estimata la 250.000 de euro. Banii sunt prevazuti in bugetul Gradinii Zoologice iar licitatia pentru proiectoare si intreaga instalatie ar putea fi lansata in aceasta primavara.
Sistemul permite si oferirea de imagini in timp real din Brasov sau din orice alta parte iar organizatorii vor sa ofere imagini din cusca leilor. Gradina Zoologica din Brasov va deveni in acest an unul dintre cele mai importante obiective de divertisment educational din Romania si va atrage un numar tot mai mare de turisti.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.