Gradina Zoologica in cartierul NOUA de noua milioane de euro

Gradina Zoologica in cartierul NOUA de noua milioane de euro

0 151

Gradina Zoologica din Noua s-ar putea bucura de o investitie serioasa anul acesta, cu o singura conditie: Ministerul Mediului sa vireze finantarea aprobata, in valoare de noua milioane de euro. Aceasta suma este necesara pentru modernizarea si extinderea gradinii zoologice de la poalele Tampei.
Viceprimarul Brasovului, Adrian Gabor, a declarat ca pentru proiect se vor aloca aproape 8 milioane de euro, din fonduri europene atrase de minister.
„Primele modernizari au fost facute deja, cu fonduri municipale. Zoo Noua este acum una dintre putinele gradini zoologice din tara cu toate autorizatiile necesare de functionare“, a declarat Gabor.
Pe langa terasarea terenului necesar pentru marirea spatiului destinat animalelor, gradina zoo va fi dotata si cu niste spatii de relaxare noi.
Astfel, proiectul prevede construirea unui tunel de vizitare, mansardarea cladirilor administrative si refacerea aleilor.
De asemenea, se va construi un spatiu nou care va avea drept subiect „gospodaria traditionala romaneasca”, ce va incorpora toate animalele de curte pe care o astfel de locatie le presupune. Va fi amenajata si o cofetarie, unde puteti servi ceva dulce.
„Urmeaza sa avem o intalnire cu reprezentantii Ministerului Mediului, sa facem o analiza asupra studiilor de fezabilitate si apoi sa semnam contractul de finantare“, a adaugat directorul gradinii zoologice, Dumitru Danes.
„Daca trebuie mai mult spatiu, noi ne invecinam cu Regia Padurilor Kronstadt, care apartine municipalitatii si, din cate am vorbit, nu va fi o problema“, spune Danes.
Gradina Zoologica Brasov, infiintata in 1960, se intinde pe o suprafata de aproximativ 9 hectare, din care cea utila este de 4,93 hectare. Aici coabiteaza 181 de exemplare din 27 de specii de mamifere si 140 din 19 specii de pasari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.