Gradina zoologica din Brasov nu va fi inchisa

Gradina zoologica din Brasov nu va fi inchisa

0 69


Aflat intr-o scurta vizita in judetul Brasov, la rezervatia de ursi de la Zarnesti, acolo unde se afla si vedeta Discovery “Martinica”, Ministrul mediului, Attila Korodi, a declarat din cele 41 de gradini zoologice din tara, doar cateva intrunesc conditiile pentru a functiona, restul urmand a fi desfiintate. 18 gradini zoologice, printre care si cea din Bucuresti vor fi desfiintate.


De fapt acesta a fost se pare principalul motiv al vizitei: animalele care vor ramane pe dinafara vor trebui gazduite undeva, intr-un spatiu bine delimitat, in semilibertate. In gradinile zoologice din tara exista 5.000 de mamifere, 5.200 specii de pasari, 450 de reptile si 5.300 de pesti. Dintre acestea, 10.000 de exemplare vor trebui redistribuite.


Gradinile zoologice care vor continua sa functioneze vor fi reabilitate din fonduri Guvernamentale, Ministerul Mediului alocand peste 130 milioane lei pentru aducerea acestora la standarde europene. Brasovul are noroc, Gradina zoologica din Noua este pe lista celor propuse pentru reabilitare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.