Gorbunov lasa urmari: Politia brasoveana decapitata !

Gorbunov lasa urmari:
Politia brasoveana decapitata !

0 192

Politia Romana a finalizat ancheta declansata la Politia Brasov dupa scandalul Gorbunov si a decis ca seful Politiei municipiului, seful Sectiei 4 si un ofiter sa fie cercetati de Consiliul de disciplina, iar sefului IPJ i-a fost aprobata incetarea raporturilor de serviciu, relateaza Mediafax.
Politia Romana a anuntat, marti, ca in urma cercetarii prealabile facute de catre ofiterii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) la Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Brasov, conducerea Politiei Romane a dispus sesizarea Consiliului de Disciplina pentru analizarea abaterilor savarsite de catre seful Politiei municipiului Brasov, Ioan Dorel David, seful sectiei 4 Politie Brasov, Dan Buleandra, si de catre un ofiter specialist din cadrul structurii de investigatii criminale.
In acelasi timp, seful Compartimentului Urmariri din cadrul IPJ Brasov a primit mustrare scrisa.
Politia Romana precizeaza ca seful Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, Constantin Arisanu, a solicitat si i s-a aprobat de catre conducerea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) incetarea raporturilor de serviciu in cadrul MAI.
Conducerea IGPR a decis declansarea procedurii de cercetare prealabila a conducerii IPJ Brasov in data de 3 februarie, la cateva zile dupa atacul de la casa de schimb valutar din Brasov, in urma caruia doua persoane au murit si o alta a fost grav ranita.
Verificarile IGPR vizau managementul activitatii de investigatii criminale, precum si reevaluarea procedurilor de lucru privind localizarea, identificarea, prinderea si retinerea persoanelor urmarite.
Decizia IGPR de declansare a procedurii de cercetare prealabila a fost luata dupa verificari facute de catre ofiteri ai Directiei Control Intern si ai Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Romane privind masurile luate de structurile de politie din Brasov in vederea prinderii si retinerii urmaritului general Serghei Gorbunov.
Serghei Gorbunov a fost dat in urmarire la data de 3 decembrie 2008, dupa a iesit din Penitenciarul Craiova pentru o perioada de trei luni, pe motive medicale, dar nu a mai reveni la termenul stabilit.
Potrivit IGPR, ulterior au avut loc investigatii, pe parcursul carora s-a constatat ca in anumite stadii ale activitatii de investigatii nu au fost dispuse toate masurile de verificare, conform procedurilor, motiv pentru care conducerea IGPR a propus, iar conducerea Ministerului Administratiei si Internelor a aprobat declansarea procedurii de cercetare prealabila fata seful Inspectoratului de Politie al judetului Brasov, Constantin Arisanu, seful Politiei municipiului Brasov, Ioan Dorel David, seful sectiei 4 Politie Brasov, Dan Buleandra, precum si fata de doi politisti de la Compartimentul Urmariri, din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, conchide Mediafax.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.