Google, Yahoo si Microsoft in disputa pentru piata SUA

Google, Yahoo si Microsoft in disputa pentru piata SUA

0 180

O informatie de ultima ora arata ca atat Google cat si Yahoo! au pierdut in iulie 0,3% din cota de piata in domeniul cautarii pe internet in Statele Unite ale Americii in fata Microsoft.
Datele companiei de cercetare ComScore arata ca in iulie, Microsoft, care a lansat Bing la inceputul lui iunie, a ajuns la o cota de piata de 8,9% pe piata americana, cu 0,5% mai mult decat in luna anterioara.
De cealalta parte, atat Google cat si Yahoo! au inregistrat scaderi ale cotelor de piata cu 0,3%, pana la 64,7% si respectiv 19,3%.
De asemenea, Microsoft si Yahoo! au anuntat pe 29 iulie semnarea unui acord pe o perioada de 10 ani pe segmentul cautarii si al publicitatii pe internet, prin care incearca sa concureze cu Google. Conform acordului, Yahoo! va integra motorul de cautare Bing pe site-urile sale si va gestiona vanzarile de publicitate pe segmentul de cautare online ale ambelor companii, in timp ce Microsoft spera ca Bing sa ajunga astfel un concurent mai serios pentru Google.

Yahoo! va cumpara cel mai mare serviciu de e-mail din lumea araba
Marti, Yahoo! a anuntat semnarea unui acord de achizitie a Maktoob.com, primul serviciu gratuit de e-mail in limbile araba si engleza, care in prezent detine cea mai mare comunitate online din lumea araba, respectiv peste 16,5 milioane de utilizatori unici.
Prin aceasta achizitie, Yahoo! va putea furniza continut si servicii in limba araba, inclusiv versiuni in limba araba ale Yahoo! mail si Yahoo! Messenger. Maktoob.com este accesat in prezent de utilizatori din tari precum Emiratele Arabe Unite, Iordania, Kuweit si Arabia Saudita.
In timp ce utilizarea internetului in Orientul Mijlociu a crescut de mai mult de 10 ori din anul 2000, folosirea internetului este inca in faze incipiente in multe tari. Potrivit datelor Bancii Mondiale, sunt peste 320 de milioane de vorbitori de limba araba la nivel mondial, in timp ce mai putin de 1% din tot continutul online este in aceasta limba.
Tranzactia este asteptata sa fie finalizata in ultimul trimestru din acest an, iar termenii financiari nu au fost dezvaluiti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.