GOOGLE vs CUIL

GOOGLE vs CUIL

0 61

Compania Cuil, infiintata de cativa fosti angajati ai Google, a lansat un nou motor de cautare, cae se doreste a fi mai eficient decat cel operat de Google.
Compania Cuil (se pronunta „cool”, n.r.), infiintata de Anna Patterson – fost angajat al Google, care a ajutat la crearea algoritmului de clasificare a cautarilor pe internet -, sotul sau Tom Costello si alti cativa fosti angajati ai companiei, urmeaza sa lanseze un nou motor de cautare, care se doreste mai performant decat Google, informeaza International Herald ribune.
Diferenta dintre motorul de cautare al Cuil si celelalte deja existente este afisarea mai multor informatii si a mai multor fotografii.
De asemenea, motorul va integra servicii de cautare selectiva. Potrivit reprezentantilor Cuil, noul motor de cautare va acoperi o arie mai larga de pagini web si va afisa un index cu rezultate gasite mai bogat in informatii.
Realizatorii proiectului sutin ca motorul de cautare Cuil repertoriaza 120 de miliarde de pagini de internet, ceea ce reprezinta un record. Potrivit informatiilor din presa straina, investitia initiala in Cuil este de 33 de milioane de dolari.
„Eu cred ca va fi mai bun, dar publicul urmeaza sa decida”, a declarat Tom Costello.
Compania Cuil a fost infiintata de catre fosti angajati ai Google, cu dorinta de a reprezenta o competitie serioasa pentru Google, dar si pentru motoarele de cautare online controlate de Yahoo si Microsoft.
Cuil are in prezent aproximativ 30 de angajati.
„Este cel mai promitator proiect pe care l-am vazut in ultima vreme, desi nu stiu daca va reprezenta un pericol pentru Microsoft, cu atat mai putin pentru Google”, a declarat Danny Sullivan, editor al site-ului Search Engine Land.
Reprezentantii Google nu au facut niciun comentariu privind lansarea noului motor de cautare.
Cautarile online pe motorul apartinand Google reprezinta 61,5% din totalul cautarilor pe internet, cele pe Yahoo – 20,9%, in timp ce cautarile pe motorul Microsoft reprezinta dor 9,2%, potrivit companiei de cercetare digitala comScore.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.