Google Street View ar putea fi interzis in Japonia

Google Street View ar putea fi interzis in Japonia

0 72

Situatie inedita in Japonia. Acolo, un grup de avocati si profesori japonezi a cerut companiei Google sa inceteze publicarea online de imagini detaliate cu strazile din diferite orase din Japonia, sustinand ca aceste practici incalca dreptul cetatenilor la intimitate.
Serviciul Google Street View ofera imagini detaliate cu strazile din 12 orase japoneze, din 50 de orase din Statele Unite si din unele regiuni din Europa. Acest serviciu le permite utilizatorilor sa se plimbe virtual pe aceste strazi si le ofera o viziune 360 de grade a locatiilor.
„Avem banuieli foarte puternice ca Google a incalcat drepturile elementare pe care le au oamenii. Este foarte important sa avertizam societatea ca acest gigant IT violeaza prin acest serviciu dreptul la intimitate pe care cetatenii il au”, a declarat Yasuhiko Tajima, profesor de drept constitutional la Universitatea Sophia din Tokyo.
Organizatia Campaign Against Surveillance Society, un grup reprezentand societatea civila, condus de profesorul Tajima, cere Google sa nu mai publice informatii pe serviciul Street View si sa le stearga pe cele din arhiva. Ingrijorari privind violarea intimitatii au inceput sa apara in Japonia, dupã ce mai multi oameni s-au recunoscut in fotografiile publicate de Google pe Street View. Reactii similare au aparut si in Statele Unite si in Europa.
In luna martie, reprezentantii Google au declarat ca vor scoate mai multe imagini de pe Street View, in urma unei solicitari a Pentagonului care s-a manifestat ingrijorat de pericolele pe care aceste fotografii le reprezinta pentru siguranta bazelor militare din SUA. Un alt serviciu al Google, Google Maps, a atras de asemenea critici in mai multe tari, deoarece furnizeza imagini cu locatii strategice, de tipul bazelor militare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.