Google polueaza cat un ceainic in fierbere

Google polueaza cat un ceainic in fierbere

0 242

Suntem inconjurati de tot felul de produse care ne polueaza planeta si multe dintre acestea par inofensive la prima vedere.
Unul dintre aceste produse care a fost luat in colimator de cercetatorii preocupati de sanatatea Pamantului este un serviciu pe care si d-voastra l-ati folosit, cu siguranta, astazi: motorul de cautare Google.
Astfel, un grup de cercetatori de la Universitatea Harvard, citati de BBC, au demonstrat faptul ca: doua utilizari ale motorului de cautare online Google produc o cantitate de dioxid de carbon echivalenta cu cea emisa de un ceainic in fierbere.
Acest lucru pare a fi greu de crezut, dar se pare ca fizicianul american Alex Wissner-Gross a desfasurat o investigatie stiintifica prin care a demonstrat impactul pe care il are folosirea internetului asupra mediului.
Acest lucru a atras atentia ecologistilor care s-au sesizat in legatura cu impactul negativ pe care tehnologia il are asupra mediului inconjurator.
Reprezentantii Google nu s-au lasat catusi de putin impresionati de noile „acuzatii” si au declarat, intr-un comunicat de presa, ca vor trata aceasta problema cu „seriozitate”, adaugand ca “energia folosita pentru fiecare cautare pe Google este minima”.
Un studiu recent a estimat ca sectorul global IT a generat mai multe gaze de sera decat toate companiile aeriene la un loc.
Desi motorul de cautare american este renumit pentru raspunsul rapid pe care il ofera, Wissner-Gross precizeaza ca Google reuseste acest lucru pentru ca foloseste mai multe centre de gestionare a datelor in acelasi timp, care produc mai mult dioxid de carbon decat competitorii sai. Conform studiului, in fiecare secunda pe care o petrecem pe internet, producem emisii de 0,02 grame de dioxid de carbon. Nu este o cantitate mare, insa in fiecare zi sunt efectuate peste 200 de milioane de cautari pe internet.
Intr-un comunicat Google a anuntat ca a proiectat si constuit “cele mai eficiente centre de gestionare a datelor din lume”.
“De fapt, in timpul in care Google rezolva cautarea, computerul personal foloseste mai multa energie decat folosim noi pentru a raspunde cautarii”, se mentioneaza in comunicat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.