Google are cea mai mare camera foto din spatiu

Google are cea mai mare camera foto din spatiu

0 224

Google acces la cea mai mare camera foto digitala din spatiu
Google a realizat prima fotografie din cosmos, cu ajutorul satelitului GeoEye-1, care a fost dat in folosinta in urma cu cateva zile. Astfel, utilizatorii Google Earth vor putea vedea imagini mult mai clare decat pana acum. De altfel, Google a platit o suma considerabila de bani pentru a avea „monopol” civil la fotografiile realizate de acest satelit, lansat pe orbita la inceputul lunii septembrie. Rezultatele se vor vedea curand pe programele Google Maps si Earth.
Desi satelitul poate face fotografii la rezolutii mai mari decat orice este valabil acum pentru populatie, acestea nu vor ajunge in posesia Google sau a populatiei largi. Fotografiile ce ajung la „a vedea” obiecte ce au doar 41 centimetri vor fi trimise armatei americane, mai exact Agentiei Nationale de Informatii Geospatiale, care a contribuit cu 502 milioane de dolari la acest proiect.
Astfel ca cea mai mare „camera” cu o rezolutie impresionanta produsa de om si lansata pe orbita, desi sponsorizata de Google, este controlata de Armata SUA.
Cu toate acestea, biroul de PR al Geo Eye apreciaza ca acesta este „opusul unui satelit de spionaj, deoarece spionii nu dau informatii pe internet si nu vand imaginile”. Primele imagini au fost capturate in timp ce satelitul se deplasa pe o traiectorie de la Polul Nord catre cel Sudic, pe o orbita la inaltimea de 677 km si avea o viteza de 27.000 km pe ora. Prima fotografie a fost cea a unui campus universitar din SUA – Kutztown din Pennsylvania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.