Golf si dans in adancul salinei

Golf si dans in adancul salinei

0 119

Dupa trebaluitul cu coasa, plimbari pe armasar si bicicleta sau pe plaja Sulinei, Emil Boc si Elena Udrea au inaugurat Salina Turda, ca tara are nevoie de sare de pus pe rana, iar celelalte saline, vestite in toata Europa si nu numai, se pare ca au fost bagate la conservare. Adica nu mai produc.
Asa ca doamna Udrea s-a gandit sa (re)dezvolte si sa revigoreze acest sector, ramas de izbeliste in valtorile postrevolutionare. Si-a luat seful de partid si de guvern de toarta – saracul Boc, daca vrea, Elena ii scuipa pe chelie, la propriu si la figurat! – si l-a bagat spre centrul pamantului, in salina de la Turda, in a carei modernizare mira-m-as sa aiba vreun amestec dama.
Salina de la Turda a fost redeschisa ieri vizitatorilor. Reamenajarea si modernizarea salinei au costat 6 milioane de euro, iar investitia a fost realizata cu sprijinul Uniunii Europene. La inaugurare au participat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, si premierul Emil Boc.
Premierul a taiat panglica la inaugurarea salinei, apasand foarfeca mai mult pentru ca-i bataiau oasele de locul in care se afla, dupa care cu totii cei prezenti au participat, printre aerosoli, la un spectacol de dans folcloric oferit de copii si a fredonat versurile melodiei „Pusca si cureaua lata”. Dupa care Emil Boc a jucat si bowling la 120 de metri adancime.
Lucrarile de modernizare a salinei au inceput in urma cu doi ani si ar fi trebuit sa se termine vara trecuta. Intârzierea de sase luni a fost cauzata de problemele aparute in structura geologica a terenului, necunoscute in momentul proiectarii, este versiunea oficiala.
Personal banuiesc ca madama Udrea inca nu-si avea dezvoltata cum trebuie pozitia politica, de aceea si problemele in structura geologica.

In salina au fost amenajate o sala de tratament precum si terenuri de sport – doamna Udrea a si jucat o partida de minigolf, sport devenit, pe moment, damblaua vajnicei amazoane din trena basesciana – precum si un carusel si un amfiteatru.

Surpriza proiectului de modernizare a salinei de la Turda este insa alta. Ea se afla in mina Tereza, unde turistii se pot plimba cu barca pe un lac in mijlocul caruia se afla o mica insula.
Oare cei doi pedelisti de frunte nu or fi dorit sa vada, sub acest motiv al deschiderii salinei, cum este viata in ocnele de sare?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.