Gogosile de pe Taraba din fata Palatului Victoria

Gogosile de pe Taraba din fata Palatului Victoria

0 213

Emil Boc, premierul vremelnic, ma face sa zambesc pe sub mustata ca un bunic admirandu-si nepotul poznas, cand declara: „Incepem restrangerile bugetare de la nivelul parlamentarilor pentru a nu pierde controlul asupra economiei.”
Seriozitatea cu care acest Emil Boc bubuie goange imi aminteste de un vestit actor al filmului mut, pe nume Buster Keaton, un mare comic, fiind fara zambet si in situatiile cele mai hilare, cand ramanea, de pilda, fara izmene. Atata doar ca Boc ramane din convingere fara izmene.
Hai sa fim seriosi, fratilor! Ce legatura poate fi intre o restrangere bugetara de cateva scaunase de prin birourile si debaralele Guvernului sau Parlamentului cu inanitia economiei romanesti? O sa-i potoleasca acesteia setea sahariana cateva picaturi teoretice?
Boc mai anunta, mintind cu seninatate, ca va desfiinta cancelaria sa printr-o Ordonanta de Guvern, care va modifica Legea organizarii si functionarii Guvernului.
„Primul ministru va avea, dupa desfiintarea cancelariei, ceea ce are oricare alt prim ministru din lume, un corp de consilieri, de purtatori de cuvant, intr-o structura decenta.”
Ce, a fost Boc sa vada cum este organizat premierul zulusilor in coliba sa din papura? Ca si aceea face parte din lume, iar zulusii nu sunt prea departe de nivelul nostru de trai.
Oare ce musca puturoasa si-a depus ouale pe rahatul din gandirea unora ca Boc, incat ne socotesc asa de prosti ca sa le inghitim balivernele si gogosile? Din toata declaratia va exista, practic, doar schimbarea placutelor de pe usile birourilor de prin ministere sau Parlament – de groaza si intensa preocupare de a aproviziona cladirea Parlamentului cu energie necostisitoare si nepoluanta, montand niste oglinjoare si niste vartelnite – schimbare care va incepe de la etajul ocupat de Boc: in loc de Baba Rada va sta scris Rada Baba, ca la atata il duce mintea. Iar cheltuielile vor fi aceleasi, daca nu mai mari, chiar daca Boc latra ca „aceasta Cancelarie a fost in vremea lui Tariceanu un guvern paralel si nu se justifica sa ai doua guverne: unul la ministere si unul la Palatul Victoria. Daca nu facem aceasta restructurare, nu pot sa cer eu, ca premier, ministrilor sa faca treaba, sa procedeze la restructurarea agentiilor si a altor institutii guvernamentale.”
Oare de ce peste ochii lui Boc se pune asa, ca o ceata bovina, cand debiteaza asemenea gogosi umplute cu magiun de demagogie?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.