Globaliștii de la Washington Examiner extrem de preocupați: „Romania are resurse inca...

Globaliștii de la Washington Examiner extrem de preocupați: „Romania are resurse inca neexploatate!”

1 130
„(…) România are nevoie de democrație. Cum au avut nevoie si Irak, Siria, Iugoslavia si atâți alții”.
Cum era de asteptat, vuvuzelele globalist-corporatiste de peste ocean nu puteau sa stea deoparte dupa revolutia colorata, esuata dupa 3 zile (evenimentele din 10 august a.c.). Logic! Legea offshore e o pioneza in fundul corporatiilor.

Asa ca incep propunerile: America sa impuna sanctiuni Romaniei. Dar nu asa, cu lopata, ci cu mai mare atentie, avand in vedere nivelul de trai scazut al populatiei. S-or fi prins si americanii ca alimentarea unui speech agresiv orientat impotriva Romaniei n-ar fi decat scanteia lipsa.
Interesant faptul ca Washington Examiner o deplange pe Kovesi relatand ca a fost data afara in iulie, omitand a mentiona, insa, si motivele pentru care s-a intamplat acest lucru – vreo 20 la numar si toate putand-o duce lejer la bulau pentru foarte multi ani. Fara a mentiona si ingrozitorul bilant negativ in ce priveste marile dosare, printre care cele in care apar numele firmelor americane Microsoft si Bechtel. Fara a sesiza ca, la revolutia colorata inceputa vineri, numele de Kovesi n-a mai fost mentionat nici macar o data si nu stiu sa fi aparut nici macar pe un banner, desi, in ultimul an de proteste, fusesera destui cei care, strigandu-i numele, si-o puneau icoana.

Distribuie!by “Romania are resurse inca neexploatate? Perfect! Romania are nevoie de democratie. Cum au avut nevoie si Irak, Siria, Iugoslavia si atati altii. Cum era de asteptat, vuvuzelele globalist-corporatiste de […]Una peste alta, placa este aceeasi cum o stim: coruptii de la noi sunt corupti pentru ca Putin, asa ca hai sa ajutam Romania in lupta anticoruptie pt ca intre USA si Romania exista un parteneriat strategic, iar USA are o lunga si bogata traditie in ce priveste interventia in statele pe care a pus ochii.
Practic, ce propun baietii astia se numeste amestec in treburile interne. Dar asta n-ar fi o noutate, au mai facut-o. Noutatea ar fi sa ii opreasca cineva. Cu acest prilej, Imi amintesc si de porumbelul scapat de Klemm imediat dupa ce a fost votata Legea Offshore in Camera Deputatilor: “trebuie sa fiu mai atent”. Si la ce voiai tu personal sa fii mai atent, pitifelnicule?
Titlul articolului suna direct a goarna pe campul de batalie – desigur, capul altuia: “E timpul sa curatam Romania prin intermediul sanctiunilor (si de asemenea influenta lui Putin)”. Pot sa jur ca e titlul vreunui articol din URSS din anii bolsevismului sinistru!” (I.)

Articol:
“Recunoscând criza crescândă a statului de drept din România, SUA ar trebui să sancționeze politicienii români cunoscuți ca fiind corupți. Această acțiune ar reprezenta un pas calibrat pentru a face față cu românii, deoarece cer o democrație mai cinstită.

Nevoia este reală. Confruntându-se cu concedierea recentă a unui procuror anticorupție de către guvernul român, zeci de mii de cetățeni au luat pe străzi cerând reforme. O preocupare principală este demiterea de catre guvern a Laurei Codruța Kövesi în iulie. Un procuror tânăr și energic care și-a făcut un nume punând la pamant clasa kleptocratică adanc înrădăcinată a României, Kövesi a amenințat vechea clasa politica corupta. Până când a fost forțată să demisioneze, procurorul a fost un exemplu foarte necesar de schimbare.

Dar Kövesi a dispărut, iar kleptocrații se simt mai încrezători.
SUA ar trebui să sprijine presiunile existente ale Uniunii Europene și să fie alaturi de români. Nu este vorba numai despre moralitate. Lângă Marea Neagră, Ucraina și Moldova, poziția geostrategică a României îl face un aliat important al NATO. De asemenea, România face deosebită vulnerabilitate față de rețelele kleptocratice folosite de Vladimir Putin din Rusia pentru a-și extinde influența.

Acestea fiind spuse, orice sancțiuni asupra României ar trebui să fie atent orientate. În condițiile în care comerțul dintre SUA și România este relativ limitat (în 2017, în jur de 2 miliarde USD, importurile din S.U.A. din țările din Europa de Est s-au dublat exporturile), iar populația României se confruntă deja cu un nivel scăzut de trai, sancțiunile americane ar trebui să se concentreze strâns asupra funcționarilor corupți. Acest lucru ar aduce atenția guvernului român, dar într-un mod calibrat, menit să evite escaladarea inutilă. La rândul lor, SUA ar avea mijloace de a mobiliza România pentru a-și asculta cererile cetățenilor și, sperăm, să o readucă pe Kövesi.
Timpul este esențial. Un aliat democratic american se confruntă cu o luptă pentru viitorul său, iar oamenii săi au nevoie de sprijin din partea SUA.”

SURSA:  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2168707530035988&id=1424556087784473

https://www.washingtonexaminer.com/opinion/time-to-clean-up-romania-with-sanctions-and-hurt-putins-influence-too

COMENTARII

  1. NU doar americanii sau austriecii sunt preocupati de soarta „democratie”. Iata si ARD, televiziunea publică germană, prezintă un amplu reportaj despre Dragnea și scandalurile de corupție în care ar fi implicat. Si asta, desigur, plecând de la protestul de pe 10 august. Nemtii care au realizat reportajul îl cred pe Liviu Dragnea vinovat pentru ce se întâmplă în România. Toti au dreptate (americani, nemti, austrieci etc.), pentru ca cei care-i platesc nu-i pot ierta sefului PSD modificarea realizata la Camera Deputatilor la Legea off-shore. Odata cu aceasta lege si lovitura data celor care transferau profitul fara impozitare (in special bancile si marile corporații), romanii par sa faca pasi pentru a reintra in controlarea tarii si schimbarea statutului de COLONIE a Romaniei.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.