GlaxoSmithKline asteapta vanzari de 4 ori mai mari la Brasov

GlaxoSmithKline asteapta vanzari de 4 ori mai mari la Brasov

0 237

Compania farmaceutica GlaxoSmithKline (GSK), care detine producatorul Europharm de la Brasov, este foarte increzatoare in cifrele din registrele companiei si in capacitatea de productiei a fabricii din orasul nostru, motiv pentru care estimeaza o crestere de 330% a exporturilor anul acesta comparativ cu 2009 pe fondul demararii productiei unor noi medicamente.
„Exportam medicamente produse la fabrica din Brasov in peste 50 de tari din intreaga lume. (…) Fabrica GSK din Brasov trece printr-un proces de transformari ca urmare a unui plan de investitii pentru a ingloba proiectele de transfer de productie pentru Seroxat, un antidepresiv, si Retrovir, medicament contra HIV/SIDA. Intentia companiei este de a transfera productia unora dintre marcile originale GSK catre fabrica din Brasov”, a spus Patrick Desbiens, general manager al GSK Romania, citat de Ziarul Financiar.
La Brasov, GSK produce vitamine si minerale, analgezice (produse contra durerii), antipiretice (produse pentru scaderea febrei), tratamente pentru sistemul gastro-intestinal, sistemul respirator si sistemul nervos central.
Pe langa fabrica, GSK mai detine si o companie de distributie, Romania fiind singura piata din lume pe care gigantul britanic are o astfel de activitate. Si pe segmentul de distributie, Europharm se numara printre principalii jucatori.
Firma de la Brasov a fost cumparata la inceputul anilor 2000, aceasta fiind prima si cea mai importanta tranzactie de acest fel din Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.