Giratia de la Hidro, a 33-a din oras

Giratia de la Hidro, a 33-a din oras

0 85
Sensul giratoriu de la Hidromecanica, negru si marcat, a intrat in istorie, are sapte zile de cand a fost inaugurat. Reprezentantii primariei sunt multumiti, se indreapta spre un record greu de atins in Romania – numarul de giratorii pe cap de locuitor.
In acest weekend, la o saptamana de cand a fost dat in folosint sensul giratoriu, trasat si cu o parte din conexiuni realizate va permite celor care conduc si trec prin Centrul Civic sa exerseze manevrele necesare circulatie prin zona. Fara exercitiu se pot intampla multe, inclusiv sa ramai doar la mana unui GPS.
Attila Radnoti, seful celei mai mari si mai importante directii din Primaria Brasov, spunea ca sensul giratoriu era necesar pentru ca masinile care vin dinspre strada ND Cocea sa poata vira spre centrul istoric. Asta, desigur, daca nu ar fi facut-o ceva mai devreme, pe sensurile unice existente si pe care toti ne-am invatat sa circulam.
Vehiculele care vor dori sa ajunga de pe Mihail Kogalniceanu spre viitoarea parcare din apropiere o vor putea face fara sa ocoleasca intreaga zona, zice Radnoti, cel mai cunoscut specialist in domeniu, din Primaria Brasov.
Gurile rele spun ca cheltuiala, inutila de altfel, s-a facut pentru deservirea moll-ului care se edifica pe locul fostei embleme a industriei brasovene si hidraulicii nationale – HIDROMECANICA.
Astfel "giratia" de la Hidromecanica este al 33-lea sens giratoriu din oras. Pe langa aceasta veste, edilii brasoveni, nu se la sa si au invedere sa mai amenajeze inca 4 bucati.
Trebuie sa recunoastem ca cele mai multe din aceste "sensurile giratorii" alaturi de "sensurile unice", o initiativa ce precede mandatele primariale ale lui Scripcaru, au fluidizat foarte mult circulatia, incat Brasovul se poate mandri ca este orasul cu cel mai fluent trafic din tara.
 
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.