GIOCONDA SE MARITA, E NUNTA-N CARTIER…

GIOCONDA SE MARITA, E NUNTA-N CARTIER…

0 144
Ce este RA-APPS-ul,organizatorul celebrelor nunti dambovitene ÅŸi cine îl conduce? AÅŸa se numeÅŸte societatea comercială care a preluat în administrare clădirile, vilele, apartamentele, terenurile ÅŸi celelalte bunuri ale gospodăriei de partid a CC al PCR.La conducerea RA-APPS se află unul dintre cele mai hopa-mitică personaje ale regimului Băsescu.
Se numeÅŸte Georgian Surdu ÅŸi este cel care (numit de guvermul Tăriceanu) a trecut repede la Emil Boc ÅŸi Elena Udrea. De când a dat o mână de ajutor în scandalul cu sediul Realitatea TV, a trecut rapid ÅŸi de partea USL.
De altfel, Georgian Surdu, supravieÅ£uitor liniÅŸtit ÅŸi în timpul guvernării Ponta, a fost cel care a dat vestea ÅŸi cheia lucrărilor de la Vila Dante. I-a făcut poftele lui Traian Băsescu ÅŸi apoi l-a vândut tandemului Crin Antonescu-Victor Ponta. Ei bine, de pregătirea Palatului pentru nunta Ebei cu Syda s-a ocupat însuÅŸi Georgian Surdu. A ordonat ca toate să fie la locul lor ÅŸi să nu prezinte defecÅ£iuni, De celalalte se ocupă altcineva. Adică oamenii cu bani a-i preÅŸedintelui.
AceÅŸtia au contractat o firmă străină cu experienţă în domeniul amenajărilor de acest fel. Din câte se vorbeÅŸte, este vorba de o firmă italiană,specializată în decoraÅ£iuni interioare pentru nunÅ£i, botezuri ÅŸi evenimente festive.
Toată operaÅ£iunea neîntrecuÅ£ilor designeri italieni ar costa cam 150.000. Nu sunt incluse decât panglicile, florile, lumânările, steluÅ£ele ÅŸi alte elemente decorative. Muzica, meniul, paza sunt o altă poveste. La nunta României în tranziÅ£ie ÅŸi disperare vor particicipa 800 de persoane. Traian Băsescu ÅŸi părinÅ£ii mirelui, celebrul de la FPS ÅŸi de pe Coasta de Azur Bebe Ionescu, au trimis între 400 ÅŸi 500 de invitaÅ£ii. Au amândouă familiile atâtea rude sau prieteni apropiaÅ£i?
Nunta fetei lui Traian Băsescu seamănă mai degrabă cu un banchet de strângere de fonduri pentru campania electorală din SUA. În campaniile electorale pentru preÅŸedinÅ£ia Statelor Unite se mai organizează asemenea mese la care tacâmul costă ÅŸi 70.000 de dolari.
Dar la BucureÅŸti, doar la Mavrogheni ÅŸi Pazvante Chiorul se mai folosea procedeul pentru a jumuli boierimea de daruri. De atunci a fost inventată invitaÅ£ia adresată supuÅŸilor, subordonaÅ£ilor ÅŸi îndatoraÅ£ilor ca aceÅŸtia să trântească tot felul de cadouri ÅŸi sume uriaÅŸe sub pretextul unor daruri din inimă. PaÅŸa din Vidin era un dulce nevinovat!
Cine trebuie să participe la nunta noului paşă cu ticuri democratice din România? Toată gaÅŸca de la Primăria Capitalei, de la HoraÅ£iu Å¢ica (ÅŸeful mafiei de la aprobările pentru diverse proiecte imobiliare), la Radu Popa, Mihai AncuÅ£a ÅŸi Virgil Cîrstea, toÅ£i trei foÅŸti mahări la ALPAB (ultimul, cel care a cumpărat casa preÅŸedintelui de pe BucureÅŸti-PloieÅŸti !), Anca Boagiu ÅŸi toÅ£i cei îmbogăţiÅ£i din afacerile cu terenuri, ÅŸosele, transporturi auto ÅŸi pe cale ferată, asfaltangiii ÅŸi constructorii de parcuri, patinoare, săli de sport ÅŸi pârtii de schi etc.
Cum să lipsească de la o asemenea nuntă îndatoraÅ£ii până în gât Adriean Videanu, Liviu Negoiţă, Elena Udrea ÅŸi CocoÅŸ, Radu Berceanu ÅŸi William Brînză (ÅŸi el cu nevasta la RA-APPS…), Vasile Blaga ÅŸi Mihai StăniÅŸoară, Emil Boc ÅŸi Florin Popescu, Pinalti ÅŸi Gheorghe Flutur. ToÅ£i sunt “prietenii” ÅŸi “apropiaÅ£ii” familiei Băsescu, toÅ£i se bucură până le tremură portofelul de căsătoria fiicei cele mici a preÅŸedintelui ţării, cea care “reprezintă cu atâta cinste România în Parlamentul European”. CredeÅ£i că vor lipsi Gheorghe Falcă ÅŸi Sorin Blejnar ÅŸi Gaga-Oltean ÅŸi Emilică- Schwartzenberg, Roberta Anastase ÅŸi PoteraÅŸ? Cum să lipsească de la bucurie ÅŸi de la cadouri oamenii din Portul ConstanÅ£a ÅŸi TeÅŸeleanu din Vamă,gasca fratelui lui Traian Băsescu ÅŸi toată liota constanteana?. Cei din PoliÅ£ie ÅŸi servicii, de la Parchet ÅŸi de la Externe, inclusiv câÅ£iva ambasadori apropiaÅ£i familiei. Vă imaginaÅ£i că unii dintre oamenii mai de vază ai României, chiar dacă au probleme, vor lipsi? N-au ei un asemenea curaj? Dacă nu pot merge, după felul cum "merg" lucurile, este de aÅŸteptat ca ei să îÅŸi trimită totusi urările ÅŸi să sară cu darul pentru fiica paÅŸei de BucureÅŸti…
Să facem o mică socoteală. Cei mai amărâÅ£i dintre invitaÅ£i ar putea să coboare până la 1.000 de euro?. Cei mai mulÅ£i dintre invitaÅ£i vor sprijini tânăra familie cu sume între 5.000 ÅŸi 10.000 de euro. AÅŸa estimează în discuÅ£iile ÅŸoptite cei chemaÅ£i la măreÅ£ul eveniment. Nu se pot face de ruÅŸine cu mai puÅ£in.
Cât vor cotiza familiile Videanu, Udrea, Negoiţă,Pinalti, Flutur, Stolojan, Berceanu, Blaga, Blejnar, Falcă , numai Dumnezeu ÅŸi Fiscul ar putea ÅŸti .Dacă socotim o medie de 5.000 de euro de familie invitată, am ajunge la un adevărat tun. Două milioane de euro! Dar daca la unii darul sare de milion?
 
(surse: Cotidianul)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.