Gimnastele, aur la mersul pe Funeriu

Gimnastele, aur la mersul pe Funeriu

0 64

Cat pe ce sa inscrie o noua proba la Mondialele de gimnastica ministrul Educatiei. Daca mai insista mult starostele Invatamantului cu noua lege care le acorda gimnastelor pensii doar dupa implinirea varstei de 30 de ani, am fi asistat la proba de mers pe Funeriu, dupa cea de barna si de sol, unde fetele noastre exceleaza. Noroc ca sa s-a speriat de „inexactitudinea” pe care era gata sa o comita si a venit in cantonamentul de la Izvorani, sa-si dreaga prostia fiscala pe care o pritocise la minister cu asistenta puternica de la Finante.
Pacat ca pensionarii si bugetari in genere n-au si ei probe omologate in vreo competitie internationala, ca alta ar fi fost fost soarta pensiilor si salariilor acum. Sa fi putut si ei sa zica – nu particip la olimpiada dascalilor sau la maratonul varstnicilor daca imi umbla ministerul la salariu sau la pensie. Cum s-ar mai fi potolit brusc facatorii de legi strambe si ar fi renuntat la ciuntirile comise din grija pentru buget.
E drept ca si Guvernul este in mare forma dupa sute de ore de antrenament la ciopartit venituri. Executivul ar putea chiar sa concureze pentru medalia de aur la spagat perfect intre Parlament si Curtea Constitutionala ori sarituri cu prajina peste lege. Probe la care exceleaza si unde nu prea ar avea adversar in Europa.
Aproape ca le pune in umbra talentele la curling, sportul preferat al politicienilor mioritici.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.