Gimnastele au castigat medalia de bronz la JO

Gimnastele au castigat medalia de bronz la JO

0 72

Dupa o comportare admirabila, miercuri, noua echipa de gimnastica a reusit sa prinda din nou podimul cu un pas in fata eternei rivale echipa Rusiei. Romania a castigat medalia de bronz in cadrul concursului feminin de gimnastica pe echipe de la Jocurile Olimpice de la Beijing.
Campioana olimpica a devenit China (188.900), iar argintul a fost castigat de Statele Unite.
Romania a evoluat la paralele in prima rotatie, unde Gabriela Dragoi si Anamaria Tamarjan au obtinut aceeasi nota, 14.425, in timp ce Steliana Nistor a adus echipei 16.150 puncte. Dupa primul aparat gimnastele romane au acumulat 45.000 puncte, clasandu-se pe locul cinci in clasamentul intermediar. In frunte s-a instalat Rusia, urmata de Statele Unite si China.
In a doua rotatie gimnastele antrenate de Nicolae Forminte au evoluat la barna. Notele romancelor au crescut, astfel ca Anamaria Tamarjan a obtinut 15.425, Steliana Nistor 15.150, iar Sandra Izbasa 15.600. Cu un punctaj total de 91.175, Romania a trecut pe locul patru dupa primele doua rotatii, fiind devansata de China, Statele Unite si Rusia.
Echipa Romaniei a evoluat in penultima rotatie la sol, aparatul preferat al romancelor. Punctajele obtinute (Steliana Nistor – 14.575, Anamaria Tamarjan – 14.950, Sandra Izbasa – 15.550) nu au fost insa pe masura, fiind mai mici decat cele de la barna. Totusi, dupa aceasta rotatie, evolutia mai slaba a rusoaicelor la sol, marcata de ratarea Annei Pavlova, a propulsat echipa pe locul trei in clasamentul provizoriu, inainte de ultimul aparat, cu un punctaj total de 136.250. Pe primele doua locuri s-au mentinut China si Statele Unite.
In ultima rotatie, Romania, care se afla in lupta pentru bronz cu Rusia, a evoluat prima la sarituri. Nistor a primit 15.050, Tamarjan 15.125, iar Izbasa 15.100. Romancele au incheiat concursul cu un punctaj total de 181.525 si au asteptat evolutia rusoaicelor pentru a afla daca vor urca pe podium. Rusia, chiar daca a primit note mai mari la sarituri, nu a reusit sa recupereze handicapul pe care il avea fata de Romania, astfel ca gimnastele antrenate de Nicolae Forminte au urcat pe podium.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.