Gigi, biciul lui Becaleu

Gigi, biciul lui Becaleu

0 114
Desi animalul sezonului este porcul, in Parlamentul Romanikai cocosul ramane oratania vedeta. L-ati vazut ieri umflat in pene pe sub costumul megascump, crotaliat la incheietura mainii stangi cu un ceas de aur-mitocan, pe Gigi Becali, fericit sa-si aseze dosul de oier in luxul Palatului Parlamentului.
Incomparabil cu austeritatea din Parlamentul European, unde nu i-a placut pentru ca saracii aia au scaune de plastic si n-au stucaturi aurite si piele de Cordoba, cum se-ntampla in Casa Poporului.
Ce-i mai place lui Becali sa-si roteasca privirile peste cioporul de 600 de parlamentari bagati in Legislativ de votul de la urne! O turma de cioban instarit. Sau o galerie de tifosi din tribuna din Ghencea sau, mai bine, de pe Arena Nationala.
Dar Gigi, un cocos cu veleitati de curcan si aspiratii de strut, promite sa fie un soldat disciplinat si sa nu o de-a in bara in Parlament prin prestatiile de maidan care l-au consacrat pe scena publica. Greu de crezut dar si mai greu de facut, la cum il stim de inclinat spre porcaieli si apucaturi de stana.
Dar chiar si derapajele astea sunt nimic pe langa ce se pregateste Becali sa presteze in Parlament. Cica ar fi fost deja admis in comisia Juridica a Camerei Deputatilor, de unde va behai amendamente la diverse legi. Strambe, nu-i asa, precum acelea care l-au trimis in judecata pe el si pe verii sai, temutii samsari mafioti declarati Giovanni si Victor.
Daca Gigi, in calitate de oaie cuminte ce se angajeaza sa fie in urma de alesi, doar va behai ce vor liberalii de la el, nu putem uita ragetul leonin al varului Giovanni, un corleone de gazon, in fata magistratilor care i-au judecat matrapazlacurile transferurilor de judecatori. Varul interlop ii ameninta atunci pe judecatori ca vor face justitie sub bici dupa ce vine familia Becali la putere.
Acum ca oierul a ajuns la comisia juridica, sepepistii trebuie sa fie vigilenti.
Si sa stie ca daca il gaseste vreunul cu biciul pe sub cojoc, Jiji n-a venit cu Plugusorul.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.