Gigi Becali se teme de inscenari

Gigi Becali se teme de inscenari

0 135

In situatia in care se afla, Gigi Becali a fost ieri la sediul IPJ Ilfov pentru a afla programul vizitelor sale la Politie, nu de dragul institutiei, ci ca urmare a deciziei instantei de eliberare sub control judiciar. Becali a sustinut in continuare ca arestarea sa a fost o ofensa adusa magistraturii.
In plus, la intalnirea cu ziaristii de dupa iesirea de la Politie Becali a declarat ca se teme de inscenari in perioada in care se afla in libertate sub control judiciar. Dupa vizita pe care a facut-o azi la Politia Ilfov, Becali a declarat ca doreste ca in preajma sa sa stea tot timpul o persoana, astfeliîncat sa nu fie victima vreunei presupuse inscenari, in acest sens el chiar exemplificand prezumtiv: daca dusmanii sai, politici sau economici, il pun pe unul dintre cei trei hoti ai masinii sale, aflati inca in libertate, sa stea in fata casei sale si eventual sa-l si sune pe mobil, atunci inseamna ca i se poate revoca eliberarea conditionata si el ar ajunge din nou dupa gratii, pentru ca a luat legatura cu partea adversa in proces. De aceea Gigi Becali chiar a apelat la mass-media, rugandu-i pe jurnalisti sa formeze un echipaj care sa stea tot timpul in fata casei sale, iar daca se deplaseaza in perimetrul permis sa-l urmareasca, pentru ca la o adica sa filmeze si sa inregistreze totul. Ba chiar s-a oferit sa finanteze actiunea.
In alta ordine de idei, Becali a fost informat ca trebuie sa se prezinte la Politie in fiecare marti si vineri, pana la expirarea mandatul de arestare preventiva pe 29 de zile.
„E ceva incomod si rusinos. M-am bucurat de libertatea pe care Dumnezeu mi-a dat-o. Viata mi-a dat Dumnezeu si libertate mi-a dat Dumenzeu. Asta nu inseamna ca acum sunt foarte comod ca trebuie sa vin de doua ori pe saptamana” (la Politie, n.a.), a declarat Gigi Becali.
Becali a sustinut in continuare ca nu reprezinta un pericol public si a enumerat cateva dintre personalitatile cu care s-a intalnit de-a lungul vremii.
Printre acestia a amintit de multmediatizata, la vremea ei, noapte petrecuta cu Traian Basescu, presedintele Romaniei, pana in zori, dupa care Basescu a plecat la volanul masinii sale, sfidand legea.

In legatura cu starea Justitiei, Becali a declarat: „Am aflat ca a fost intrigat tot sistemul de magistratura. Asta a fost o ofensa adusa magistraturii (arestarea sa, n.a.). Unii au spus ca le este rusine ca sunt magistrati. E inadmisibil ce s-a intamplat”..
Sa ne reamintim ca lui Gigi Becali i s-au fixat mai multe interdictii, precum aceea de a nu parasi judetul Ilfov si Bucurestiul fara incuviintarea instantei.
Mai mult, Becali nu are voie, potrivit instantei, sa ia legatura, in orice fel, cu celelalte parti din dosar si nici sa isi schimbe domiciliul fara incuviintarea instantei. De asemenea, are obligatia de a se prezenta la Politie pentru verificari ori de cate ori i se cere.
Ei bine, nu mai are decat vreo zece zile de stat in starea aceasta, iar dupa aceea vom vedea ce mai zice Justitia.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.