Gigi Becali ramane la mititica

Gigi Becali ramane la mititica

0 155

Aseara tarziu, de fapt pe la miezul noptii, instanta Tribunalului Bucuresti a decis ca Gigi Becali sa ramana in arest. Motivarea sentinþei de luni noaptea va fi data in termen de 30 de zile. Astfel, Gigi Becali va ramane in pastrare la „mititica” inca cel putin 25 de zile, caci asemenea mandate de retinere se pot prelungi e mai multe ori. La inceput, avocatii lui Becali au cerut recuzarea judecatorilor si un alt complet de judecata, aceasta pe motiv ca nu li s-a permis sa vada inregistrarile de la barul din Pipera, luate, duminica, din telefonul unui inculpat. Aceasta cerere a fost respinsa si procesul, inceput la orele 13,00, a continuat cu acelasi complet de judecata,si a durat aproape zece ore.
Decizia este definitiva, finantatorul Stelei si celelalte patru persoane care au mai primit mandat de la Judecatorie va petrece Pastele in arest.
Un singur inculpat din acest dosar, Marius Giavela, administratorul barului din Pipera, va ramane in libertate, instanþa respingand recursul procurorilor.
„Sincer, nu ma asteptam la aceasta decizie. Consider ca este o hotarare care nu are nicio legatura cu justitia, dincolo de toate speculatiile. Ma mahneste. Vrem sa avem incredere, sa avem justitie, dar realitatea este alta, din pacate”, a declarat avocatul lui Becali, Gheorghita Mateut. Avocatul a mai aratat ca sentinta, fiind definitiva, nu mai poate fi atacata cu recurs, dar va face „cereri peste cereri pentru punerea in libertate”, excluzand posibilitatea unei cai extraordinare de atac. Eliberarea lui Gigi Becali din arestul Directiei Cercetari Penale si judecarea sa si a celorlalti implicati s-ar putea face in schimbul unei cautiuni, altfel Becali si ceilalti isi vor petrece Pastele in arest.

Ca, teoretic, Gigi Becali a gresit, este evident. El, dupa ce i-a prins pe hotii masinii sale, trebuia sa-i dea pe mana Politiei. Asa zice Legea. Dar daca luam in considerare miile de cazuri in care hotii nu sunt prinsi, nu incepem sa cadem la indoiala ca aceasta institutie nu prea este in stare sa-si faca treaba cu eficienta si sa aprobam actiunea lui Becali? Mai ales ca masina furata avea deja placutele de inmatriculare schimbate cu unele de Germania si intocmite acte false. Asa ca, pana se trezea Politia, masina era departe peste granita. Iar faptul ca le-a dat drumul hotilor, vazandu-i tineri si necunoscandu-le intreaga activitate infractionala, nu poate arata decat omenia din anumite momente a lui Gigi Becali, caci pentru hotii de rand nu este nici usor si nici placut sa traga dupa ei, prin viata, tinicheaua unei condamnari.

Oricum ar fi, actiunea lui Gigi Becali si urmarile ei sunt privite de peste 80% din populatie ca ceva nedrept si comandat de foarte sus, ca o perdea care sa ascunda facaturi mult mai grave. In schimb, cu Gigi la beci sau afara, razbunarea machedona va lovi, asa, pe indelete si fara crutare.
Nu sunt un mare admirator al lui Gigi Becali, la modul general, am mai spus-o. Ii accept insa unele laturi ale romantismului nonconformist si a faptului ca, neuitand de unde vine, spune multor lucruri pe nume. Si nu pot accepta in niciun caz faptul ca Justitia cantareste cu talere diferite, ca reactie la apasarea unui buton aflat undeva al naibii de sus, semn ca se lucreaza intens la netezirea drumului spre dictatura.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.