Gigi Becali – mandat pe 29 de zile

Gigi Becali – mandat pe 29 de zile

0 143

Magistratii Judecatoriei Sectorului 1 au solicitat arestarea preventiva pentru Gigi Becali, dupa un proces ce a durat mai bine de cinci ore. Alte patru persoane, printre care si Catalin Zmarandescu, au primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv de catre magistraþii Judecatoriei Sectorului 1,insa decizia nu este definitiva, putand fi atacata de avocaþii acestuia la Tribunalul Bucureºti.
Avocatul omului de afaceri, Gheorghe Mateut, a declarat ca decizia a fost luata sub presiuni mediatice. Avocaþii au atacat cu recurs hotararea magistratilor.
Reamintim ca Gigi Becali a fost retinut de procurori, joi, 2 aprilie, la ora 13.00, potrivit Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu alte patru persoane, ulterior, fiind reþinut o a ºasea persoana. Cea de-a saptea persoanã cautata de politisti nu a fost gasita, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan.

Becali a spus ca seful Politiei Capitalei ar fi facut un pact cu infractorii. „Sunt acuzat de privare de libertate, pentru ca bodyguarzii s-au dus si au luat masina si, cand i-au luat pe hoþi la bar sa dea declaratii, ei dupa aia au facut o reclamatie ca i-am privat de libertate”, a afirmat Becali.

Potrivit Politiei Capitalei, la data de 26 spre 27 ianuarie, in jurul orei 00.35, dispeceratul a fost sesizat, prin Sistemul National Apel Unic de Urgenta 112, ca la intersecþia strazilor Dr. Felix-Nicolae Titulescu, mai multi indivizi au blocat un autoturism aflat in trafic, i-au agresat pe cei trei ocupanti si, folosind forta, i-au introdus in portbagajul unui autoturism de teren. Totodata, s-a sesizat ca agresorii au folosit arme de foc.

Ocupantii autoturismului au fost dusi intr-un imobil din Pipera, unde au fost retinuti împotriva vointei lor timp de 3 ore, pe motiv ca au sustras autoturismul lui Becali, potrivit unui comunicat al Politiei. Finantatorul Stelei nu a depus plangere la Politie pentru masina Mercedes care i-ar fi fost furata.

Gigi Becali este acuzat de savarsirea a trei infractiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, la fel ca si celelalte cinci persoane retinute joi de politisti, au anuntat procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Procurorii au intocmit referat cu propunere de arestare preventiva a inculpatilor pe o perioadã de 29 de zile, dosarul fiind inaintat Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti.

In motivarea pericolului pentru ordinea publica s-a avut in vedere faptul ca prin activitatea infractionala inculpatii s-au erijat practic in organe de aplicare a legii, aspect ce contravine in mod flagrant principiului conform caruia nimeni – indiferent de statutul social – nu isi poate face dreptate singur”, arata procurorii.

Cele trei parti vatamate sunt Adrian Stan, Nicolae Tinel si Stefan Margean.

Becali a refuzat sa dea declaratii la Politie, deoarece in prezenta sa nu se afla niciun avocat, sustin aparatorii acestuia.

Joi seara, Gigi Becali si ceilati cinci au fost dusi la sediul Judecatoriei Sectorului 1, pentru a fi discutata propunerea de arestare preventiva a acestora. Avocatii lui Becali au cerut ca procesul sa înceapa dupa ora 24.00, pentru a putea sa studieze dosarul. Procesul a inceput in jurul orei 01.00 ºi s-a desfasurat , timp de 3 ore, cu usile inchise.

Sursa: Realitatea TV

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.