Ghiveci care arata cand trebuie udate florile

Ghiveci care arata cand trebuie udate florile

0 195

A fost inventat ghiveciul care iti spune cand si cat trebuie udate plantele pe care le contine.
Proiectul este momentan un prototip, dar inventatoarea spera ca va reusi sa gaseasca un investitor.
Acest ghiveci inteligent care iti spune cand planta are nevoie de ajutor.
Ghiveciul emite o lumina rosie si puternica la baza atunci cand senzorii detecteaza ca temperatura, lumina sau umiditatea nu sunt la nivelul optim.
Nu este inca disponibil comercial, dar designerul din Marea Britanie, Natalie King, in varsta de 20 de ani, spera ca va putea atrage investitori.
Construirea unui prototip i-a luat opt luni, ghiveciul avand senzori de umiditate si temperatura la baza si un senzor de lumina in afara.
Natalie lucreaza acum pentru Chanel dupa ce a absolvit un curs de design industrial la Brunel University.
Udarea plantelor este foarte importanta pentru viata acestora.Udarea in exces reprezinta unul dintre motivele de top 3 sau 4 pentru care plantele nu reusesc sa supravietuiasca in spatiile de locuit sau in interioarele de alte tipuri.
Udarea in exces poate duce la moartea plantei, insa exista si o alta fateta a acestei monede – faptul ca planta sau solul nu sunt udate in mod corespunzator si constiincios.
Radacinile se pot vesteji, ofili sau chiar putrezi din cauza unei cantitati prea mari de apa, insa este preferabil sa se pastreze o anumita umiditate a pamantului.
Este necesara o suplimentare cu apa, intr-o cantitate suficienta, adaptata nevoilor plantei si dimensiunilor vasului sau ghiveciului in care aceasta este pastrata, motiv pentru care acest ghiveci inteligent poate face diferenta. Utilitatea unui astfel de ghiveci este mai mutl decat justificata, dat fiind ca ritmul de udare a plantei este posibil sa sufere modificari si adaptari pe parcursul anului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.