Ghiulele in Bucegi

Ghiulele in Bucegi

0 117

Niste brasoveni, impatimiti ai muntelui si profitand de vremea frumoasa a acestei toamne tarzii, s-au gandit sa mai dea o raita prin Bucegii aflati la doi pasi, caci pe muntii de langa Brasov pot urca si dupa caderea zapezii, exceptand Piatra Craiului, unde exista limitari.
Iar acestui grup de brasoveni i-a fost dat sa gaseasca, pe langa ciuperci si poame de padure tarzii, si un proiectil. Aceasta s-a intamplat pe Valea Cerbului.
Proiectilul, de 120 mm si de provenienta germana, doarme, in acea zona, inca din Primul Razboi Mondial, stiindu-se ca, pe Valea Prahovei, in timpul acestui razboi, s-au purtat lupte grele.
Unul dintre excursionisti a avut indrazneala sa puna mana pe proiectil si sa-l suceasca pentru a vedea despre ce este vorba, riscandu-si astfel viata. Specialistii arata ca focoasele, in asemenea cazuri, pot usor percuta, provocand explozia cu urmarile ei. De aceea ei recomanda ca astfel de obiecte gasite sa nu fie atinse, facandu-se apel la cei care au meseria de a lucra cu ele.
Proiectilul a fost ridicat si dus intr-un poligon pentru detonarea sa.
Asa ca mare atentie la cum umblati prin padure si cum va purtati cu ce gasiti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.