Ghise dezerteaza de la platformisti pentru Tariceanu

Ghise dezerteaza de la platformisti pentru Tariceanu

0 254

Dupa ce in urma cu doua zile deputatul liberal, Ioan Ghise, lansa un apel de impacare catre cele doua tabere (actualii liverali si platformistii), luni brasoveanul a luat o decizie transanta si a dezertat de la platformisti.


Deputatul PNL a declarat ca se delimiteaza de „platformisti” in ceea ce priveste retragerea sprijinului politic pentru premierul Calin Popescu Tariceanu, subliniind, totodata, ca va sustine, in continuare, ideea „unitatii dreptei politice in Romania”.


„Desi sunt adeptul proiectului generos propus de Valeriu Stoica si Theodor Stolojan, si anume al unitatii dreptei politice in Romania, am rezerve in privinta modalitatilor, mijloacelor si ritmului in care se urmareste punerea in practica a acestui scop”, a declarat Ghise, mentionand ca „anvergura” si „seductia” unui asemenea scop politic „tulbura judecata si sufletele”.


„Guvernul Romaniei a facut proba unor reale progrese pentru tara si obiectivul national major – integrarea europeana – a fost atins. In aceste conditii, mi se pare gresit ca, din partea noastra, parlamentari liberali sa sustinem retragerea sprijinului politic pentru premierul Tariceanu sau sa sustinem o posibila motiune de cenzura, alaturi de opozitie”, a mai spus Ghise.


El a facut apel si la ceilalti parlamentari „platformisti” sa se gandeasca „de mai multe ori” la pozitia pe care o adopta. „Am fost trimisi in Parlament sa sustinem Guvernul, nu sa provocam o destabilizare politica in Romania”, a aratat deputatul liberal.


In opinia sa, inca nu este prea tarziu ca liderii PNL si cei ai Platformei sa realizeze un acord care sa conduca spre unitatea PNL si sa evite scindarea acestui partid, apreciind, totodata, ca greseli s-au facut de ambele parti.

Pentru a-si face cunoscuta pozitia, Ghise a transmis o scrisoare liderilor Platformei, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica. De asemenea, el a afirmat ca vorbeste din calitatea de „liberal”, aratand ca, de miercurea trecuta, a fost reprimit in PNL prin necontestarea de catre Comitetul Executiv a deciziei Curtii de Onoare si Arbitraj a partidului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.