Ghise acuza „jocul de-a alba-neagra” al Curtii cu listele electorale

Ghise acuza „jocul de-a alba-neagra” al Curtii cu listele electorale

0 93
Senatorul PNL Ioan Ghise a declarat ca, prin decizia luata marti de Curtea Constitutionala, aceasta face, in cooperare cu Parchetul, un „joc de-a alba-neagra” cu listele permanente si se straduieste sa creeze obstacole pentru implinirea vointei populare. Potrivit lui Ghise, tot ceea ce in mod public a cerut Traian Basescu, la Curtea Constitutionala „se executa printr-o majoritate de cinci la patru, adica judecatorii provenind de la Basescu, de la PDL si cu domnul de la UDMR”.
Faptul ca, acum, Curtea Constitutionala, in cooperare cu Parchetul, face un fel de joc de-a alba-neagra cu listele permanente, electorale, actualizate, mi se pare un joc care transcede cu mult procedurii institutional”, a spus Ghise. El a explicat ca decizia Biroului Electoral Central din 28 iulie, cu o zi inainte de referendum, precizeaza dupa care text de lege se face raportarea la listele permanente, si anume Legea 35 din 2008 pentru alegerea Parlamentului. „Noi ne aflam intr-o situatie in care Parchetul, in colaborare cu Curtea Constitutionala, se straduieste sa creeze obstacole pentru implinirea vointei liber exprimate de 7,4 milioane de cetateni romani, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu”, a mai spus Ioan Ghise.
Senatorul liberal a mai afirmat ca atributiile Curtii Constitutionale, prevazute in Constitutie, precum si in legea de organizare si functionare a acestei institutii, stabilesc in mod precis si explicit ca are misiunea de a se observa respectarea procedurii legale privind organizarea si desfasurarea referendumului si confirmarea rezultatelor. Curtea Constitutionala a solicitat Guvernului sa comunice, pana la 21 august, listele electorale permanente actualizate pana la data de 10 iulie.
S.D.

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.