Ghinionul celei de-a 13-a licitatii la Rulmentul

Ghinionul celei de-a 13-a licitatii la Rulmentul

0 149

Noul proprietar al uzinei Rulmentul Brasov e deja in urma cu banii! Societatea Tampa Resort SRL, care a cumparat, pe 18 decembrie 2008, platforma Rulmentul SA pentru suma de 35 milioane de euro, a depasit, deja cu 4 zile, termenul de plata a 30% din suma totala, asa cum prevedea contractul semnat cu acea ocazie.
Reprezentantii proprietarului spun ca plata a intarziat din pricina zilelor libere din week-end. Lichidatorii judiciari ai Rulmentul SA, Casa de Insolventa Transilvania Cluj Napoca si RVA Insolvency Specialists SRL Bucuresti, au primit, ce-i drept, o solicitare de amanare a platii pentru cinci zile. Cu toate acestea, isi iau deja masuri de siguranta, si au inceput demersurile de incasare a garantiei, in valoare de 4 milioane de euro.
Uzina Rulmentul Brasov a fost achizitionata, la a 13-a licitatie, cu suma de 35 de milioane de euro, desi pretul initial cu care s-a pornit vanzarea era de aproape 41 de milioane de euro. Noul proprietar, de altfel singura firma care s-a inscris la licitatie, Tampa Resort SRL Brasov, care face parte din concernul Central Sun si care a fost infiintata cu doar cateva zile inainte de licitatia din luna decembrie, intentioneaza sa construiasca pe cele 44 de hectare un complex de vile si hoteluri de lux, precum si o fabrica de celule fotovoltaice si panouri solare.
Rulmentul are datorii la stat in cuantum de circa 80 de milioane de lei si doar 18 angajati, care asigura paza cladirilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.