Ghindă pentru urşii de la Libearty

Ghindă pentru urşii de la Libearty

0 177

Micuţii au răspuns invitaţiei lansate de Asociaţia Milioane de prieteni şi au reuşit să strângă aproape 100 de kilograme de fructe produse de stejarii din sanctuarul Libearty

Ghinderiada 2018 a adunat aproape 50 de pitici harnici, care s-au întrecut să adune cât mai multă ghindă pentru ursuleţi. În plus, micuţii au făcut mişcare şi au petrecut timp plăcut în aer liber. În sanctuarul de la Zărneşti trăiesc în prezent 100 de urşi.
Micuţii au răspuns invitaţiei lansate de Asociaţia Milioane de prieteni şi au reuşit să strângă aproape 100 de kilograme de fructe produse de stejarii din sanctuarul Libearty. Peste 50 de pitici au adunat ghindă pentru cei 100 de urşi care trăiesc în sanctuar .
Unii dintre ei au poveşti triste, dar cu final fericit pentru că au fost salvaţi şi reabilitaţi. Gecsy este o ursoaică ajunsă cu mult timp în urmă la sanctuar dar încă are traumele vieţii din captivitate, spune Paula Ciotloş – reprezentant AMP Braşov.
Sanctuarul de la Zărneşti este vizitat zilnic de sute de turişti, impresionați de condițiile de viață pe care administratorului rezervației le asigură animalelor.
Rezervatia LiBEARty, înfiintata in 2005 şi este situata in padurea de pe dealul de la intrarea in orasul Zarnesti la 2 km de drumul national 73A Rasnov – Zarnesti – Sibiu in zona fostei unitati militare. Cu o suprafata de 69 de hectare, este prima rezervatie naturala pentru ursii captivi din Romania.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.