Ghidurile ProPark salveaza ariile protejate

Ghidurile ProPark salveaza ariile protejate

0 663

Un drum construit peste o mlastina montana este doar unul din exemplele care au dovedit de-a lungul vremii ca nu exista strategii in care sa fie implicate toate categoriile relevante pentru teritoriul in care traim cu totii, spune Tiberiu Chiriches, vicepresedinte ProPark. De aceea asociatia ProPark a realizat mai multe ghiduri care sa ajute autoritatile

Agentia Metropolitana pentru Dezvoltare Durabila impreuna cu Pro Park Fundatia pentru Arii Protejate si Ministerul Apelor Padurilor si Mediului au organizat intre 16 si 18 decembrie Gala Ariilor Protejate din Romania. Evenimentul a avut ca tema centrala Natura 2000 si dezvoltarea durabila a Romaniei si a reunit aproximativ 160 de administratori si custozi de arii protejate. Gala a facut parte din proiectul Manageri Eficienti pentru o retea Natura 2000 eficienta.
Un drum construit peste o mlastina montana este doar unul din exemplele care au dovedit de-a lungul vremii ca nu exista strategii in care sa fie implicate toate categoriile relevante pentru teritoriul in care traim cu totii, spune Tiberiu Chiriches, vicepresedinte ProPark. De aceea asociatia ProPark a realizat mai multe ghiduri care sa ajute autoritatile in elaborarea planificarilor strategice pentru gestionarea de ape, paduri, agricultura si fauna salbatica.IARNA - BRAZI
In cadrul Galei Ariilor Protejate au fost acordate patru premii, pe diferite categorii. La sectiunea Natura a fost premiata asociatia Altitudine, fostul administrator parcului national din Muntii Tarcului. Echipa de la Altitudine a reusit sa convinga instanta sa opreasca constructia de microhidrocentrale in cea mai intinsa zona din Europa ramasa inca neantropizata. In momentul de fata, pe raul Alb din Retezat se duce aceeasi batalie, spune Alin Ciprian Ciula, Asociatia Altitudine. Nici versantii Fagarasului nu sunt scutiti de ingerintele daunatoare ale planurilor elaborate de edili inconstienti.
La categoria film de lung metraj la sectiunea filmelor de prezentare a ariilor protejate a fost premiat filmul de prezentare a Parcului Natural Bucegi.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.