Ghid de sarit calul peste capra fiscala

Ghid de sarit calul peste capra fiscala

0 238

Jurnalistii, niste evazionisti fiscali fara scrupule, i-au copt-o Guvernului. Au urzit impreuna cu niste amarasteni de profesie statai la cozi sa creeze imbulzeala groasa la ghiseele institutiilor tarii. Starniti de ziaristi, pierde-vara astia deghizati in contribuabili le-au pus gand rau functionarelor amabile, competente si de treaba si se inghiontesc de doua zile doar-doar le-o face sa crape de oftica. Noroc ca vigilentul – da’ lentul rau – de Vladescu s-a prins ca e manufactura. I-a mirosit imediat pe reporteri si cameramani ca vor sa se sustraga de la plata obligatiilor fiscale ce le revin in patria care ii iubeste si le asigura toate cele necesare unui trai decent. A si amenintat-o pe o evazionista obraznica ca o sa se uite el prin contractele ei de munca sa vada cum sta treaba cu plata impozitelor.
Sa nu-i mai acuze nimeni pe baietii astia de la guvernare ca sunt ceausisti. Nici vorba. Elena lu’ Nicu se isteriza toata cand iesea prin targ in masina oficiala si-i vedea pe amarati asezati pe patru randuri la cate-o coada la gheare de pui. „Ia uite cum stau viermii” se zice ca suiera scorpia academica. Alde Boc, Seitan ori Vladescu sunt facuti din alt aluat. Astia sunt cumsecade. Nu vad cozile nici daca le arati inregistrarile. In timp ce jumatate de milion de fraieri fiscalizabili s-au calcat pe declaratii de venituri la cozi, Boc zice ca el n-are informatia asta, iar Seitan se uita ca curca-n lemne la imagini si zice ca sunt trucate.
Tampitii astia au avut toata vara la dispozitie sa creeze o facilitate prin care, daca tot e sa-ti ia bani mai multi, macar sa o faca cu un minim de decenta. Sa te scuteasca de umilinta si furia scrasnita a statului la cozi in fata unor functionare la fel de confuze si hartuite ca tine. N-au facut-o. N-au atata creier. In plus, nu se sinchisesc ca e riscant sa te joci cu vistieria goala pe langa multimea sculata de dimineata sa-si plateasca darile. Desi amarastenii par sa se fi linistit dupa revoltele din primavara, care anuntau cel mai violent an sindical.
Desi e evident ca strategii sufera de adanca prostie fiscala, asezonata cu dispret negru pentru populatie, palpaie un dram de speranta ca baietii stiu totusi ce fac. Ca aplica de fapt varianta fiscalizata a bancului cu rabinul, evreul si capra. Ca vor sa ne obisnuiasca cu mai raul pentru ca raul simplu sa ne fie suportabil, asa cum evreul a descoperit cat spatiu are de fapt in coliba cand a scos afara capra cu care a fost silit sa convietuiasca o vreme.
Or fi cozile astea capra fiscala a Guvernului, da’ si alde Seitan va fi scos tap ispasitor pentru toata porcaria asta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.