Ghid de autoprotecţie cu SRI in rol de „dascal”!

Ghid de autoprotecţie cu SRI in rol de „dascal”!

0 312

În contextul atentatelor de la Bruxelles, Comisia de Control a SRI atrage din nou atenţia că e necesară modificarea legii privind securitatea naţională. Un astfel de proiect este în curs de avizare la Ministerul Comunicaţiilor. Şeful Comisiei spunea recent în Parlament că trebuie modificat regimul cartelelor preplătite. Un astfel de proiect a fost declarat neconstituţional în 2014.
SRI a publicat pe site un ghid de autoprotecţie care cuprinde sfaturi pentru o navigare sigură pe Internet sau cum poţi semnala un posibil risc terorist.
La Centrul de Coordonare Operativă Antiteroristă funcţionează o linie telefonică gratuită – TELVERDE 0800.800.100, la care oricine poate semnala situaţii suspecte ce pot genera acţiuni teroriste 24 de ore din 24. TERORISTI
Se ia în calcul însă o îmbunătăţire a cadrului legislativ. Ministrul Comunicaţiilor anunţă că noul proiect al legii securităţii cibernetice va fi adoptat de Guvern şi trimis Parlamentului.
Şeful Comisiei pentru Controlul SRI vorbeşte despre stabilirea unui regim al cartelelor preplătite, dar şi despre completarea legii privind prevenirea şi combaterea terorismului. Prin ordonanţa care reglementează regimul interceptărilor, SRI este acum organ special de urmărire penală în cazuri de siguranţă naţională şi terorism.
Cu privire la modificarea sau adoptarea unor legi din domeniul securitatii, APADOR-CH susţine că nu trebuie să se facă sub impactul emoţional generat de recentele atentate teroriste din Bruxelles.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.