GHICITI CINE ESTE PE LOCUL 2 (doi)?

GHICITI CINE ESTE PE LOCUL 2 (doi)?

0 116
Central Intelligence Agency (CIA) – Dunmnezeu stie de ce tocmai ei ! – a realizat un studiu pe baza mai multor factori prin care a putut estima care este media sperantei de viata la nivel mondial. Rezultatul? Aproximativ 67,59 ani. Dupa criteriile in general acceptate, CIA a stabilit cu aproximativa exactitate care sunt primele 10 tari din lume unde longevitatea atinge cotele cele mai inalte. Si unde parca n-ar fi rau sa-ti traiesti viata…
 
1. Monaco: Media sperantei de viata: 89,68 ani Monaco este o tara cu o economie abundenta si cu un sistem medical finantat de stat. O dieta mediteraneana ii ajuta in evitarea problemelor de sanatate majore, intalnite in alte parti ale lumii. Atmosfera relaxanta a locului si asezarea sa de-a lungul Marii Mediterane sunt factori care reduc stresul si ofera un mediu de viata extrem de placut si benefic pentru cei care locuiesc acolo.In general miliardari,cu medic propriu…
 
3. Japonia: Media sperantei de viata: 83,91 ani Japonia se mandreste cu o rata a obezitatii extrem de scazuta – 3,1% spre deosebire de 33,9% cat exista in SUA. Dieta care ii ajuta pe japonezi sa se mentina in forma este alcatuita din legume proaspete, orez si peste – o sursa importanta de acizi grasi Omega-3, toate ajutand nivelul tensiunii arteriale sa se mentina la cote optime. De asemenea, japonezii sunt orice numai sedentari nu – ei au tendinta sa mearga mult pe jos sau cu bicicleta si sa consume cantitati moderate de mancare.
 
4. Singapore: Media sperantei de viata: 83,75 ani O dieta sanatoasa si un mediu inconjurator curat, contribuie la longevitatea populatiei din acest oras-stat, localizat la marginea de sud a Peninsulei Malay. Guvernul se ocupa personal de asigurarea sanatatii locuitorilor, impunand reguli stricte in ceea ce priveste mentinerea curateniei in locurile publice si nu numai. Un alt avantaj este sistemul de sanatate bine pus la punct si tot felul de programe menite sa vina in ajutorul varstnicilor.
 
5. San Marino: Media sperantei de viata: 83,07 ani . Al treilea cel mai mic stat din Europa, dupa Vatican si Monaco, cea mai veche republica a lumii are ca ingrediente-cheie banii si mediul de lucru al populatiei. Cea mai mare parte a locuitorilor lucreaza in birouri, in industria bancara sau a turismului, acest lucru reducand drastic numarul deceselor care pot surveni din cauza locului de munca, o problema reala pentru alte tari.
 
6. Andorra: Media sperantei de viata: 82,50 ani Micuta natiune, situata intre Franta si Spania in Muntii Pirinei, promoveaza un stil de viata cat mai activ, in aer liber. Locuitorii au acces la trasee montane si la statiuni de schi, in timp ce parcurile curate si frumos amenajate le ofera sansa sa se relaxeze si sa faca miscare, ei fiind mari amatori ai jocurilor de fotbal si rugby.
Educatia are si ea un rol important in randul factorilor care-i ajuta pe locuitori sa-si mareasca speranta de viata – ei devenind foarte atenti la modul in care se hranesc si la sanatate.
 
7.Guernsey: Media sperantei de viata: 82,24 ani Mica insula din Canalul Manecii nu face parte din Marea Britanie sau din Uniunea Europeana, acest lucru insemnand ca independenta a ajutat-o sa nu fie afectata de criza economica.
Locuitorii insulei duc un stil de viata echilibrat datorita nivelul de trai crescut, pentru ca au grija de alimentatie si implicit de sanatatea lor.
 
8. Hong Kong : Media sperantei de viata: 82,12 ani. Ca si in cazul italienilor, locuitorii Hong Kong-ului au o alimentatie care ii ajuta sa-si mentina o speranta de viata ridicata, alimentele de baza fiind orezul, legumele si produsele din soia.
Rata de obezitatii este foarte scazuta in Hong Kong, iar bolile din cauza nutritiei precum diabetul sunt rare.
 
9. Australia ; Media sperantei de viata: 81,90 ani Durata vietii australienilor este atribuita mai multor factori, printre care, numarul scazut de fumatori si supraponderali,p recum si mediul de viata activ de care se bucura zilnic populatia, scrie health.usnews.
Specialistii sunt de parere ca principalul secret este sistemul universal de sananate ei beneficiand de servicii medicale in mod egal, fara sa se tina cont de salariile sau pensiile pe care le au.
 
10. Italia:Media sperantei de viata sete 81,76 ani .
Expertii sunt de parere ca exista o legatura directa intre durata vietii si dieta acestora care se bazeaza pe paste fainoase, carne si branza. Dieta meditereaneana este binecunoscuta pentru efectele sale benefice in diferite maladii, printre alimentele "minune" aflandu-se uleiul de masline – bogat in atntioxidanti si condimentele cu care italienti isi asezoneaza aproape toate preparatele: busuioc, oregano si usturoi.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.