Ghişe continua lupta cu individul Băsescu

Ghişe continua lupta cu individul Băsescu

0 354
Senatorul PNL Ioan GhiÅŸe a anunÅ£at, marÅ£i, într-o conferinţă de presă, că a depus la Parlament un proiect de hotărâre pentru constatarea demiterii preÅŸedintelui Traian Băsescu din funcÅ£ie prin referendumul din iulie 2012. Liberalul a argumentat că Parlamentul este obligat să finalizeze procedura referendumului naÅ£ional printr-o hotărâre în constatare, conform ConstituÅ£iei. În opinia sa, Curtea ConstituÅ£ională ÅŸi-a depăşit competenÅ£ele.
"Nu poate să exercite suveranitatea poporului în nume propriu ÅŸi nu are dreptul constituÅ£ional de a instala, numi sau desemna în funcÅ£ia de preÅŸedinte al României pe niciun cetăţean", a explicat GhiÅŸe.
"Parlamentul anterior a refuzat să dezbată acest subiect ÅŸi ca urmare a acestui fapt ne aflăm într-o situaÅ£ie deosebit de gravă. Este vorba despre faptul că în România s-a schimbat ordinea de drept, constituÅ£ională, începând cu data de 27 august 2012", a spus senatorul PNL. Liberalul a subliniat că poporul alege ÅŸi demite preÅŸedintele României.
"ConsecinÅ£ele sunt deosebit de grave dacă Parlamentul actual nu va acÅ£iona pentru instaurarea ordinii de drept, a ordinii constituÅ£ionale. România încetează să mai fie stat de drept, democraÅ£ie", a susÅ£inut GhiÅŸe, completând că "voinÅ£a exprimată de popor a fost pervertită de un grup de interese politice ÅŸi prin pasivitatea Parlamentului trecut această stare s-a perpetuat".
El a arătat că proiectul de hotărâre a fost depus luni la Camera DeputaÅ£ilor ÅŸi Senat ÅŸi că până în prezent documentul a fost semnat ÅŸi de senatorii PNL Sorin RoÅŸca Stănescu ÅŸi Sebastian Grapă.
GhiÅŸe a declarat că nu s-a consultat cu conducerea partidului în legătură cu demersul său ÅŸi că săptămâna viitoare va informa grupul senatorial al liberalilor în legătură cu proiectul de hotărâre.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.