Ghişe îl va acţiona în judecată pe Băsescu

Ghişe îl va acţiona în judecată pe Băsescu

0 485
Senatorul liberal Ioan GhiÅŸe a declarat marÅ£i că îl va acÅ£iona în judecată pe Traian Băsescu pentru infracÅ£iunea de ultraj, după ce ofiÅ£erii SPP l-au îndepărtat pe GhiÅŸe de la recepÅ£ia oferită la Palatul Cotroceni de Ziua NaÅ£ională a României.
"Joi 29 noiembrie, la recepÅ£ia de la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a comis ultraj asupra unui senator al României prin intermediul ofiÅ£erilor de la Serviciul de ProtecÅ£ie ÅŸi Pază care îi execută ordinele. Când eu, ca senator al cetăţenilor braÅŸoveni pe care îi reprezint în Parlament, mi-am dus mâna la nodul de la cravată, trei ofiÅ£eri SPP m-au luat pe sus ÅŸi m-au dus în stradă în afara Palatul Cotroceni. Pentru fapta comisă de către Traian Băsescu prin intermediul ofiÅ£erilor SPP împotriva mea îl voi acÅ£iona în judecată pentru infracÅ£iunea de ultraj", a spus GhiÅŸe, într-o conferinţă de presă.
Potrivit lui GhiÅŸe, dacă românii vor gira PDL prin votul de duminică, în România "va exista aceaÅŸi politică de tip dictatorial".
"Cetăţenii români să ÅŸtie ÅŸi să judece fiecare pentru sine cum s-ar simÅ£i când Băsescu le-ar face lor acelaÅŸi lucru prin infracÅ£iuni ÅŸi încălcându-le drepturile ÅŸi libertăţile fundamentale garantate prin ConstituÅ£ie", a adăugat senatorul liberal.
În opinia lui GhiÅŸe, SPP a încălcat din punct de vedere constituÅ£ional imunitatea unui senator cu privire la opiniile exprimate in executarea mandatului, libertatea de exprimare a opiniilor care "este inviolabilă", dar ÅŸi alte legi.
 
Sursa: AGERPRES
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.