Gheorgheni – Harghita: Prima fabrica de sarmale din Romania

Gheorgheni – Harghita:
Prima fabrica de sarmale din Romania

0 81

Prima fabrica de sarmale din Romania a fost inaugurata vineri, la Gheorgheni, produsele urmand sa ajunga pe piata saptamana viitoare. Bajko Laszlo este un om de afaceri care lucreaza in domeniul privat din anul 1992 si care a investit 130.000 de euro in construirea fabricii. Harghiteanul a transformat complet o constructie veche din oras si, pe baza unui proiect realizat de o firma din Bucuresti, a utilat spatiul de productie cu cele mai noi echipamente. Fabrica are acum sase muncitoare, dar urmeaza sa mai fie angajate inca opt persoane.
Bajko Laszlo a declarat pentru AGERPRES ca muncitoarele pregatesc sarmale in varza murata dupa o reteta secuiasca, le fierb, le ambaleaza in mai multe moduri, dupa care le congeleaza si sunt gata pentru piata.
Toti cei prezenti la inaugurarea fabricii au spus ca sarmalele sunt delicioase si sunt facute “ca la mama acasa”.
Omul de afaceri a dezvaluit ca ideea i-a venit cand si-a dat seama ca femeile sunt tot mai ocupate, iar prepararea sarmalelor necesita foarte mult timp.
“Cine vrea sa pregateasca sarmale trebuie sa se gandeasca din toamna, cand trebuie pusa varza la murat. Apoi, tot procesul de pregatire necesita destul de mult timp”, a spus Bajko Laszlo.
El sustine ca fabrica sa este prima de acest gen din Romania.
“Stiu ca mai exista fabrici care fac sarmale in conserve, dar m-am interesat si nu am aflat sa mai fie o astfel de fabrica”, a spus omul de afaceri.
Pretul orientativ, la iesirea pe poarta fabricii, va fi de aproximativ 11,5-12,5 lei, pentru o caserola cu 8-9 sarmale.
Sarmalele de la Gheorgheni vor iesi pe piata saptamana viitoare, mai intai in magazinele din Harghita dupa care si in alte judete ale tarii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.