Gheorghe Zamfir – in concert la Brasov pe 8 februarie 2010

Gheorghe Zamfir – in concert la Brasov pe 8 februarie 2010

0 91

Unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii de la ora actuala, aflat in top 10, este marele naist si compozitor roman, Gheorghe Zamfir. Acesta va sustine un concert de zile mari la Brasov, pe scena Teatrului „Sica Alexandrescu” luni, 8 februarie de la ora 19.
Pe langa talentul artistic nemaipomenit recunoscut la scara mondiala, Gheorghe Zamfir este si un inovator. El reuseste sa aduca schimbari nemaiintalnite pana atunci naiului traditional romanesc de 20 de tuburi, inlocuindu-l cu noi variante continand succesiv 22, 25, 28 si 30 de tuburi, pentru largirea domeniului tonal, astfel: naiul alto (22 de tuburi), tenor (25 de tuburi), bas (28 de tuburi) si naiul contrabas (30 de tuburi – aparut in 1972). Reuseste sa obtina cate noua tonuri pentru fiecare tub, prin modificarea ambusurei.
Alaturi de cei 8 frati ai sai, a debutat in ansamblul „Ciubotica Cucului” din Botosani. Pe cand canta la metrourile din Paris, un impresar francez i-a recunoscut talentul si i-a putut anticipa potentialul si, astfel, i-a propus un contract artistic pentru a canta alaturi de cei mai grandiosi artisti ai lumii. Asa s-a nascut marele Zamfir.
Nevoit sa plece in exil, la inceputul anilor ’80, din cauza opresiunii comuniste, Zamfir se intoarce dupa revolutie in tara si-si continua seria marilor turnee in intreaga lume.
Saptamana viitoare, Gheorghe Zamfir urca pe scena brasoveana pregatind publicului iubitor de muzica adevarata un spectacol extraordinar.
Biletele pentru concert se pot procura de la sediul Filarmonicii Brasov si de la Teatrul Dramatic.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.