GH. Ialomitianu TVA la paine nu poate fi redus!

GH. Ialomitianu
TVA la paine nu poate fi redus!

0 120

Taxa pe valoarea adaugata la paine nu poate fi redusa in urmatorii 2-3 ani, deoarece TVA este o sursa foarte importanta pentru investitii si cofinantare, a declarat, miercuri, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, la sfarsitul dezbaterii „Evaziunea fiscala din domeniul panificatiei”, organizata de grupul parlamentar al PDL din Camera Deputatilor. 2-3 ani, nu poate fi redusa (la paine), pentru ca TVA este o sursa foarte importanta pentru finantarea cheltuielilor bugetare, inclusiv pentru investitii si cofinantare. Am vorbit despre masuri de reducere a evaziunii mai ales in domeniul painii”, a precizat ministrul.
Acesta a subliniat ca Ministerul Finantelor Publice are toata disponibilitatea de a participa la intalniri atat cu patronatele, cat si cu parlamentarii care au ca obiectiv implementarea masurilor de reducere a evaziunii.
„Si aici, colegii din domeniul panificatiei si cei de la Comisia pentru agricultura au venit cu o serie de propuneri. Le analizam si vrem sa le implementam, pentru ca sunt semnale foarte multe din partea consumatorilor ca in domeniul painii este evaziune mare. Odata ca se produc pagube la bugetul statului, dar avem si o concurenta neloiala intre producatori si cei care desfac painea”, a precizat seful de la Finante.

La intalnirea de la Camera Deputatilor au mai participat reprezentanti ai patronatelor din panificatie, precum si oameni de afaceri din domeniu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.