Gest insultator la ședința Consiliului Județean Covasna!

Gest insultator la ședința Consiliului Județean Covasna!

0 473

Consilierul Kulcsár-Terza József, iredentist notoriu, totodată și liderul Partidului Civic Maghiar (PCM) din jud. Covasna, a oferit, vezi Doamne, în „dar ”Consiliului Județean  un steag secuiesc. Deoarece stia ca va starni „scandal” in mass-media, steagul, l-a și arborat în suportul pregatit anume in spatele prezidiului. Imediat după asta, consilierii maghiari prezenți în sală, la comanda au aplaudat gestul. Întrebat de presă, la finalul ședinței, dacă steagul care fiind doar o fictziune istorica si administrativa, n-a existat niciodata ! va rămâne în sala de consiliu, președintele CJ și lider al UDMR Covasna, Tamás Sándor, a răspuns, zâmbind: „Este un cadou, deci, știți și d-voastră, un cadou trebuie prețuit… Rămâne acolo!”
 „Cred că steagul secuiesc are loc in spatele prezidiului și trebuie arborat în Secuime” (!!a declarat sententios si Kulcsár-Terza. Dar, il intrebam: chiar daca  Tribunalul Harghita a decis că arborarea lui este nelegală de către autoritățile publice?! 
Pentru cei care nu stiu, trebuie sa spunem ca doar din 2003, există aceasta grupare revizionista (CNS), infiintata de Tokes cu scopul de a crea (… pentru inceput), o regiune autonomă…  secuiască. Este o mișcare politica aberanta, afiliată la Consiliul Autonomiei Maghiare din Bazinul Carpatic (KMAT) dedicat minorităților maghiare din Slovacia, Serbia, Ucraina, România și Croația!Consiliului Județean Covasna
Din nou Ungaria este in conflict cu 5 tari !!
O ciorba re-reincalzita în 2004 in Europa și condusă de pastorul László Tőkés. Obsesia revizionista a Ungariei Mari explodeaza pe fata in februarie 2007, prin aceasta organizație a gruparii separatiste Tokes din UDMR care s-a „relocat” pe drepturile secuilor. Astfel si-a motivat CNS organizarea  unui „referendum” în vederea obținerii autonomiei fostelor scaune secuiești,… desființate de autoritățile regale ungare hăt in anul 1867…!! Autoritățile române au declarat că acest act pe cont propriu este ilegal, putând fi reglementat numai prin legi organice, conform art. 73, punctul 3, alineatul d) din Constituția României).
Aceeași poziție a avut-o toată clasa politică romaneasca,  inclusiv UDMR. La 1 iunie 2011,cu sprijinul Ungariei, în Bruxelles s-a deschis Biroul de Reprezentanță al „Tinutului” cu pricina, cu sediul în Casa… Regiunilor Ungariei in prezenta europarlamentarilor UDMR, László Tőkés, Gyula Winkler,Csaba Sogor, care au organizat si o recepție în clădirea Parlamentului European.
Fostul ministrul  de externe al Romaniei, Baconschi a explicat că: la Bruxelles se înregistrează numai unități teritorial-administrative existente și recunoscute ca atare. El a reamintit ca MAE a cerut ca niciun oficial ungar să nu participe la evenimentul de inaugurare a Reprezentanței inexistentului„Ținut Secuiesc” și a făcut, de asemenea, referire la poziția de delimitare exprimată de grupul PPE.
„E un demers în care o denumire populară este în mod abuziv prezentată ca marcă identitară a unei regiuni, Or regiunea poate să fie Harghita,oriCovasna, sau oricare alt județ din România”. „De aceasta a fost convocat ambasadorul Ungariei, căruia i s-a transmis un mesaj, astfel încât autoritățile de la Budapesta să ia notă de rezerva fermă a părții române”,

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.