Gest impresionant a lui Marian Godina. A recuperat doi copii dintr-un container...

Gest impresionant a lui Marian Godina. A recuperat doi copii dintr-un container şi i-a luat acasă la el!

0 119

Marian Godină dovedeşte o latură umană remarcabilă. Fără a fi un mare fan al acestuia gestul său este excepţional şi incredibil de rar. Iată ce a povestit poliţistul scriitor pe o reţea socială.
Am fost azi dimineaţă să beau o cafea cu un prieten de-ai mei, jandarm. Din una în alta, mi-a zis că nişte colegi de-ai lui, în timp ce erau la serviciu, au găsit o familie într-un container de tablă. I-au mai zis că acolo era şi o fetiţă de 14 ani, care părea foarte isteaţă şi despre care n-ai fi zis că locuieşte în asemenea condiţii. Am zis să mergem până acolo, să vedem cu ochii noştri. Ajunşi la locul cu pricina, l-am găsit pe tatăl vitreg al fetei, iar într-un pat din container un băieţel dormind. În scurt timp, a apărut şi fata, pe care o cheamă Narcisa. Am stat de vorbă cu ea şi cu fratele ei, cam o oră, timp în care am îngheţat bocnă acolo. Narcisa merge la şcoală, era foarte curată şi îngrijită. Am rugat-o să îmi arate caietele de la şcoală şi am observat că scrie foarte frumos şi corect. În container nu au apă, nu au curent, nu au gaz. Nu au nimic, doar o tablă care îi acoperă de vânt şi ploaie. Urmele unui incendiu în care i-a murit tatăl se văd uşor şi pe chipul ei. Cu toate astea, este o fată foarte frumoasă, fără să exagerez cu nimic când spun asta. I-am cerut numărul dirigintei, a scos telefonul, dar era închis. Am rugat-o să-l bage la încărcat pentru că am nevoie de numărul dirigintei, uitând că nu au curent. Am făcut totuşi rost de număr şi am sunat pentru detalii. Doamna profesoară mi-a zis că Narcisa e o fată cuminte, care merită ajutată, confirmându-mi ceea ce bănuiam deja. I-am întrebat pe cei doi copii dacă a fost Moş Nicolae la ei. Mi-au spus că nu. I-am întrebat ce îşi doresc. Ambii au avut acelaşi răspuns: o pereche de papuci. Nu îmi amintesc să mă mai fi impresionat până acum nişte copii atât de tare ca azi. Cât de frumos vorbeau şi cât de corect. Nu mâncaseră nimic azi, iar lângă pat aveau o cutie cu nişte resturi de prăjituri, primite de la o cofetărie. Atât de impresionat am fost, încât am sunat-o pe Georgiana, care era cu tatăl ei şi i-am chemat şi pe ei să vadă. Le-am promis copiilor că am să mai trec pe la ei azi. Narcisa nu ştie şi nici nu bănuieşte, dar ziua de ieri, în care a vorbit cu acei jandarmi, va rămâne ziua în care i s-a schimbat viaţa. O să revin azi cu detalii, eventual aş face o filmare cu ea, să vedeţi şi voi cât e de isteaţă şi de frumoasă”, scria, sâmbătă dimineaţa, Marian Godină.

Poliţistul nu a ezitat şi s-a ţinut de promisiune. A doua zi, a povestit ce a făcut. „Am avut azi o zi plină. Am adus copiii la noi acasă, Ionuţ a făcut baie într-o cadă pentru prima oară în viaţa lui. Am stat la masă cu toată familia, Ionuţ s-a uitat apoi la desene, iar Georgiana i-a făcut părul Narcisei. Mi se pare incredibil cât de frumos vorbesc aceşti doi copii. Le-am zis ce avem de gând, dar şi că voi face pe poliţistul cu ei şi îi voi controla pentru a vedea că sunt cuminţi. Planul nostru pe termen scurt e să le găsim un apartament pe care să-l închiriem. Am sunat deja la câteva anunţuri, dar când au auzit despre ce e vorba au bătut în retragere, aşa că, dacă ştiţi vreun apartament de închiriat în Braşov, vă rog să îmi daţi de ştire. Plata chiriei va fi asigurată de noi, aşa că proprietarul nu va trebui să îşi facă griji că nu îşi va primi banii. Vă las aici contul bancar şi pe cel de PayPal ale tatălui Georgianei, în care puteţi dona cu toată încrederea. L-aş pune pe al meu, dar nu vreau să las loc de interpretări. În funcţie de câţi bani se vor strânge, vom vedea ce vom face mai departe”, a postat, sâmbătă seara, Marian Godină.

Iată conturile pentru donaţii
Raiffeisen Bank
Titular : RADU DASCALU
IBAN : RO83 RZBR 0000 0600 2042 7972
Moneda : RON
Cod Swift : RZBRROBU

PayPal
radu.dascalu@yahoo.com

Radu Dascălu, socrul lui Godină, este unul dintre acei foşti poliţişti care au făcut onoare uniformei şi care este de încredere si promite că va folosi toţi banii în interesul copiilor şi că o va face foarte bine.
I. Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.